וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן 13 שחה 4 ק"מ במים סוערים - והציל את אמו ואחיו מטביעה

אוסטין אפלבי ניסה לחתור בחזרה לחוף במערב אוסטרליה כדי להזעיק עזרה למשפחתו שנסחפה בשל הרוחות החזקות, אך הקיאק התמלא במים והוא נאלץ לשחות במים סוערים עד שהצליח לקרוא לשירותי ההצלה. "הנחישות והאומץ שלו הם שבסופו של דבר הצילו את חיי אמו ואחיו"

משפחה אוסטרלית שנסחפה למים. ABC News, צילום מסך
משפחת אפלבי/צילום מסך, ABC News

נער הציל את אמו ושני אחיו הצעירים לאחר ששחה במשך ארבע שעות, בתנאי ראות קשים ובים סוער, לאחר שנסחפו לים באוסטרליה. המשפחה שהתה בחופשה בקווינדאלופ, כ-200 קילומטרים מדרום לעיר פרת', כשרוחות חזקות סחפו את הגלשנים והקיאק שלהם הרחק מהחוף במפרץ ג'אוגרף.

הנער בן ה-13, ששמו אוסטין אפלבי, ניסה לחתור בקיאק חזרה לחוף כדי להזעיק עזרה, אך כלי השיט התמלא במים והוא נאלץ לשחות כארבעה קילומטרים עד לחוף. בריאיון לתאגיד השידור הציבורי ABC הוא כיצד "נאבק בגלים סוערים" בזמן שניסה לשחות כשהוא לבוש באפוד הצלה. לאחר כשעתיים הוא הסיר את אפוד ההצלה כדי לשחות בצורה יעילה יותר.

"חשבתי שראיתי משהו במים וזה ממש הפחיד אותי, וכל הזמן חשבתי בראש שאני אצליח לעבור את זה", סיפר. לדבריו, הוא ניסה להתמקד ב"דברים הכי שמחים" בחייו כדי לשמור על חשיבה חיובית. "הייתי ממש חסר נשימה, אבל לא הרגשתי כמה אני עייף".

לאחר השחייה הממושכת הוא רץ להזעיק עזרה. "סוף סוף הגעתי לחוף, נגעתי בקרקעית החול ופשוט התמוטטתי, ואז הייתי צריך לרוץ שני קילומטרים כדי להגיע לטלפון", אמר. "התקשרתי ואמרתי: 'אני צריך מסוקים, אני צריך מטוסים, אני צריך סירות, המשפחה שלי בים'. הייתי מאוד רגוע. אני חושב שזה פשוט היה הלם".

משטרת אוסטרליה המערבית קיבלה דיווח בשעה 18:00 ביום שישי על משפחה שנסחפה לים, והפעילה מבצע חיפוש וחילוץ רחב היקף, בהשתתפות משטרת המים של המדינה, מתנדבי חילוץ ימי מקומיים ומסוק חילוץ. האימא, בת 47, ושני ילדיה הנוספים - בן 12 וילדה בת שמונה - אותרו בשעה 20:30 על ידי מסוק החילוץ, כשהם נאחזים בגלשן.

ספינת חילוץ ימית של מתנדבים קיבלה את מיקומם, ושלושתם חולצו בהצלחה. מפקד יחידת החילוץ הימי המתנדבת נטורליסט, פול ברסלנד, אמר כי המשפחה אותרה במרחק של כ-14 קילומטרים מהחוף, וכי הם צפו במים הסוערים במשך שעות לפני שנמצאו.

ברסלנד הוסיף כי הנער בן ה־13 מסר תיאור מפורט של צבעי הקיאקים וגלשני הסאפ, מידע שהיה בעל ערך רב למאמצי החיפוש. המשפחה עברה בדיקות לפני שפונתה למרכז רפואי. דובר שירותי החירום אמר כי מדובר ב"חילוץ יוצא דופן" ושיבח את הנער על "מעשיו האמיצים".

מפקד המשטרה ג'יימס בראדלי הודה לכל המעורבים במבצע החילוץ המוצלח ואמר כי האירוע ממחיש עד כמה תנאי הים יכולים להשתנות במהירות. "למרבה המזל, שלושת האנשים עטו אפודי הצלה, וזה סייע להישרדותם", אמר.

הוא הדגיש: "אי אפשר להפריז בשבחי מעשיו של הנער בן ה־13. הנחישות והאומץ שלו הם שבסופו של דבר הצילו את חיי אמו ואחיו".

  • עוד באותו נושא:
  • אוסטרליה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully