לשכת ראש הממשלה הבהירה הלילה (שלישי) כי ישראל לא תסכים לשימוש בסמל הרשות הפלסטינית במסגרת הוועדה הטכנוקרטית לניהול עזה, והדגישה כי הרשות הפלסטינית לא תהיה שותפה לניהול הרצועה. ההבהרה נמסרה לאחר פרסום לוגו של הוועדה הלאומית הפלסטינית לניהול עזה (NCAG), הדומה לסמל הרש"פ.
בהודעה רשמית מסרה לשכת ראש הממשלה כי "הלוגו של הוועדה לניהול עזה (NCAG) שהוצג לישראל היה שונה לחלוטין מזה שפורסם הערב". עוד נמסר כי "ישראל לא תקבל שימוש בסמל של הרשות הפלסטינית, והרשות הפלסטינית לא תהיה שותפה בניהול עזה".
התגובה הישראלית מגיעה על רקע סערה סביב הקמת הוועדה הטכנוקרטית, שנועדה לנהל את רצועת עזה בתקופת מעבר לאחר סיום הלחימה. הלוגו שפורסם הערב על ידי הוועדה הפלסטינית עורר תגובות בישראל, לאחר שעל פי דיווחים הוא "כמעט זהה" לסמל הרש"פ והאש"ף, למעט שינוי בכיתוב הסרט שעל הנשר.
עם הקמת הוועדה לפני שבועות אחדים, הופיעו ברשת X ובאירועים רשמיים סמלים אחרים, שלא זוהו עם סמל הרשות הפלסטינית. פרסום הלוגו החדש נתפס בישראל כאיתות לשילוב הרש"פ במנגנון הניהול העתידי של הרצועה - מהלך שישראל מתנגדת לו באופן עקרוני בשלב זה.
בישראל מדגישים כי הרשות הפלסטינית לא תהיה שותפה לניהול עזה, בהתאם למסגרת הבינלאומית שנקבעה בתוכנית "20 הנקודות" שהציג נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להפסקת המלחמה. לפי התוכנית, עזה תנוהל בתקופת מעבר בידי ועדה פלסטינית טכנוקרטית שאין לה זיקה לא לחמאס ולא לרש"פ, ותפעל תחת פיקוח של "מועצת שלום" בינלאומית.
עוד נקבע במסמך כי חזרה עתידית של הרש"פ לניהול עזה תתאפשר רק לאחר שתשלים תוכנית רפורמות מקיפה, שתאפשר לה "לקחת חזרה שליטה בעזה בצורה בטוחה ואפקטיבית".
הרפורמות הנדרשות
בשבוע שעבר התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לאפשרות חזרת הרש"פ לעזה, ואמר: "לא, ממש לא. הוא (טראמפ) אמר, אם יעשו א', ב', ג', ד', בתנאים 'מכאן עד קפריסין וחזרה'... אני אומר לך שאני לא חושב שזה יקרה. בלשון המעטה".
בישראל מבהירים כי הרפורמות הנדרשות מהרשות הפלסטינית כוללות, בין היתר, ביטול מנגנון התשלומים לאסירים ולמשפחות מחבלים ("Pay-for-Slay"), הסרת תכנים מסיתים נגד ישראל ויהודים מתוכניות הלימוד, קיום בחירות, מאבק בשחיתות ויישום ממשל תקין כתנאי מעשי לכל תפקיד עתידי ברצועת עזה.
