בסוף השבוע התברר כי נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, לא הוזמן לישיבה מיוחדת של כנסת ישראל לציון 77 שנים להיווסדה ו-60 שנה למשכנה הנוכחי. הערב (ראשון) אישר עמית את הדברים במכתב, והביע צער על כך.
הפרשה נחשפה לאחר שח"כ אפרת רייטן, יו"ר סיעת הדמוקרטים, פנתה לנשיא העליון ושאלה האם אכן לא הוזמן לישיבה החגיגית. בתשובתו הערב אישר עמית כי לא קיבל הזמנה, וציין כי הוא מצר על כך.
מאחורי הקלעים, כך לפי גורם באופוזיציה ששוחח עם וואלה, קיימו יושבי ראש סיעות האופוזיציה דיונים באשר לתגובה האפשרית למהלך של יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, שלא להזמין את נשיא העליון לאירוע.
במקביל לדיונים הללו, הודיעה סיעת כחול לבן כי תחרים את פתיחת הדיון החגיגי. המהלך הקדים, לפי גורמים באופוזיציה, ניסיון לגבש תגובה מתואמת של כלל הסיעות.
באופוזיציה נמתחה ביקורת חריפה על כחול לבן בשל ההודעה החד-צדדית, אך לצד זאת ציינו גורמים כי נוכח מצבה הנוכחי של המפלגה בסקרים, לא ניתן היה לצפות לשיתוף פעולה מלא במסגרת מהלך מתואם.
בשורה התחתונה, האחריות על התיאום בין הסיעות מוטלת על יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, כאשר אי-הזמנת נשיא העליון והתגובות לה מוסיפות למתיחות בין הרשויות ובתוך מחנה האופוזיציה עצמו.
