וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ על המתיחות מול איראן: "לא נחשוף תוכניות לבעלות הברית"

עודכן לאחרונה: 31.1.2026 / 20:25

הנשיא הבהיר כי ארה"ב שומרת על עמימות מבצעית בנוגע לתוכניותיה במפרץ, גם מול שותפותיה האסטרטגיות, בעוד כוחות ימיים משמעותיים עושים את דרכם לאזור. הוא הדגיש כי וושינגטון בוחנת את נכונותה של טהרן למשא ומתן, תוך רמיזה לכישלונות העבר בסוגיית הגרעין

פיצוץ אירע במבנה מגורים בעיר בנדר עבאס בדרום איראן./תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס היום (שבת) לסוגיית המתיחות מול איראן. בדבריו הבהיר הנשיא כי הממשל אינו משתף את בעלות בריתו במפרץ בתוכניות המבצעיות המדויקות להתערבות אפשרית באזור. "איננו יכולים לספר להן את התוכנית", ציין טראמפ בשיחה עם כתבת הבית הלבן של רשת פוקס ניוז, והוסיף כי חשיפת המידע לגורמים חיצוניים עלולה לפגוע ביעילות המהלכים.

"נראה אם נוכל לעשות משהו". טראמפ/רויטרס

לצד העמימות המודיעינית, הנשיא אישר כי ארה"ב פועלת להגברת הנוכחות הצבאית בזירה. לדבריו, צי ימי בהיקף נרחב עושה את דרכו לאזור המפרץ, כוח אותו הגדיר כגדול יותר מהכוחות המוצבים כעת בוונצואלה. המהלך מגיע על רקע דיווחים לפיהם מדינות המפרץ חשות בחוסר ודאות בנוגע לאסטרטגיה האמריקנית המגובשת.

בנוגע לאפשרות של הסדר מדיני, התייחס טראמפ לספקנות שהביעו בעלות הברית באשר לכוונותיה של איראן לנהל משא ומתן ממשי. הנשיא אישר כי מגעים מסוימים מתקיימים, אך סייג את הדברים בזיקה לניסיונות העבר. הוא הזכיר כי המשא ומתן הקודם בסוגיית הגרעין לא השיג את מטרתו, ורמז כי הפעם ארה"ב פועלת בדרכים אחרות כדי לנטרל את האיום. "נראה אם נוכל לעשות משהו", סיכם, "ואם לא - נראה מה יקרה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully