סקר מעריב שמתפרסם היום (שישי) מצביע כי ההתחזקות שנרשמה בגוש מפלגות האופוזיציה בסקר האחרון לא חזרה על עצמה, כשקואליציית נתניהו מתחזקת במנדט ועולה ל-50 מול 57 לאופוזיציה, ללא המפלגות הערביות.
הליכוד מתחזקת בשני מנדטים לכדי 27, שמפצה על ירידה במנדט של עוצמה יהודית. בגוש האופוזיציה יש עתיד יורדת בשניים ל-7 מנדטים. מפלגות בנט 2026 וישר! עם איזנקוט נחלשות במנדט כל אחת. רשימה ערבית משותפת הכוללת את חד"ש-תע"ל, בל"ד, ורע"מ, צפויה לקבל על פי הסקר הנוכחי 13 מנדטים, שלושה מנדטים יותר מאשר בהתמודדות נפרדת שבה בל"ד לא עוברת את אחוז החסימה.
בשום תרחיש שנבדק בסקרים כחול לבן בראשות בני גנץ, המילואימניקים בראשותו של יועז הנדל והציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' לא עוברים את אחוז החסימה.
חיבור משולש של בנט 2026, יש עתיד וישר! עם אייזנקוט שבראשו עומד נפתלי בנט מניב 37 מנדטים, אחד פחות מאשר בהתמודדות נפרדת. חיבור שכזה מחזק מנגד את הליכוד שעולה במנדט ל-28 והתוצאה הסופית היא שגוש האופוזיציה (ללא 13 המנדטים של הרשימה הערבית המשותפת) יורד בשני מנדטים לכדי 55 מול הקואליציה שמתחזקת בשניים ועולה ל-52.
רשימה מאוחדת בהובלת נפתלי בנט יחד עם גדי איזנקוט תקבל 33 מנדטים, ותוריד מנדט בודד מהליכוד. במצב כזה, גוש האופוזיציה יעמוד על 60 מנדטים, הקואליציה על 50 מנדטים, והמפלגות הערבית על 10 מנדטים.
רשימה מאוחדת של בנט, איזנקוט ולפיד, ללא קביעה מי יעמוד בראשה, תקבל 39 מנדטים, ולא תשנה את מצב גוש האופוזיציה - שיעמוד שוב על 60 מנדטים, מול 50 מנדטים של הקואליציה.
מה הישראלים חושבים על מועד הבחירות?
מחצית מהישראלים, 49%, רוצים שהבחירות לכנסת יתקיימו במועדן, בחודש ספטמבר. 39% בעד בחירות מוקדמות ככל האפשר ועוד 12% חסרי דעה בעניין. בחלוקה למחנות פוליטיים נמצא ש-82% ממצביעי הקואליציה מעוניינים בבחירות במועדן מול 70% ממצביעי האופוזיציה שרוצים ללכת לבחירות בהקדם האפשרי.
מחצית מהישראלים - ניתן היה להחזיר חטופים מוקדם יותר, ולהצילם
הדעה השכיחה יותר בציבור הישראלי לאחר סיום החזרת החטופים מעזה עם חזרתו של החלל החטוף רן גואילי משבי חמאס, הוא שצריך היה להחזיר אותם מוקדם יותר ולהציל חלק מהם, 44%. זו גם דעת רוב מצביעי האופוזיציה, 69%. אחרים, 30%, אומרים שמדובר בהצלחה גדולה - מעל ומעבר למה שהם חשבו שאפשר יהיה להשיג, דעה שכיחה במיוחד אצל רוב מצביעי הקואליציה - 56%. עוד 17% מביעים חשש שהמחיר ששילמנו היה גבוה מדי והמהלך עלול לעודד חטיפות נוספות בעתיד ו-9% אינם יודעים.
