דונלד טראמפ קיים הערב (חמישי) מסיבת עיתונאים לפני ישיבת הקבינט שערך בבית הלבן, בה הצהיר כי ארגון חמאס עתיד להתפרק מנשקו. עוד התייחס טראמפ להשבת גופת החטוף האחרון, וציין כי חמאס היה גורם משמעותי באיתורה.
באותו אירוע, שר המלחמה האמריקני פיט הגסת' התייחס לסוגייה האיראנית ואמר: "יש להם את כל האפשרויות לעשות עסקה, אסור שילכו לכיוון השגת נשקת גרעיני, פרסנו כוחות כדי להיות מוכנים לכל הוראה של הנשיא".
בזמן שארצות הברית ואיראן מחליפות איומים, לצד נכונות לפתרון דיפלומטי בתנאים שלהן, האיחוד האירופי הטיל היום סנקציות חדשות על המשטר ונערך להגדיר את משמרות המהפכה ארגון טרור. במקביל, מדינות באזור עדיין מנסות למנוע מלחמה חדשה במזרח התיכון.
שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס, אמרה כי כל משטר שהורג אלפים מבני עמו הוא כזה שפועל למען חורבנו וסופו. לדבריה, צעד זה שם את משמרות המהפכה באותו המקום כמו ארגוני טרור ג'יהאדיסטים כאל קאעידה ודאעש. שר החוץ של איראן עראקצ'י אומר שהגדרת משמרות המהפכה ארגון טרור היא "טעות אסטרטגית" של אירופה.
עוד עשה האיחוד והטיל סנקציות פרסונליות על 15 אישים איראנים. ביניהם שר הפנים אסקנדר מומני, התובע מואהבדי אזאד והשופט אימאן אפשארי. "כולם היו מעורבים בדיכוי האלים של מחאות שלוות ובמעצר שרירותי של פעילים פוליטיים ומגני זכויות אדם", נמסר בהצהרה מהאיחוד.
