וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במהלך נאום: חברת הקונגרס המוסלמית האנטי-ישראלית הותקפה בחומר לא מזוהה | תיעוד

עידן קוולר וסוכנויות הידיעות

עודכן לאחרונה: 28.1.2026 / 8:43

אילהאן עומאר תקפה את מדיניות ההגירה האגרסיבית של ממשל טראמפ במינסוטה, אחרי מותם של שני אזרחים מירי סוכנים פדרליים, כשלפתע קם אדם מהשורה הראשונה והתיז לעברה חומר כלשהו. הוא נעצר בידי מאבטחים, ועומאר - יעד להתקפות קבועות מצד טראמפ - המשיכה: "נישאר חזקים"

חברת הקונגרס אילהאן עומר, מיניאפוליס, 28 בינואר 2026. רויטרס
התקרית במהלך הנאום של עומאר, הלילה/רויטרס

חברת הקונגרס הדמוקרטית אילהאן עומאר הותקפה הלילה (רביעי) במהלך נאום שנשאה בחומר לא מזוהה שהתיז לעברה אדם מהקהל, שנעצר בידי מאבטחים. האדם הוצא מהאולם ונלקח למעצר משטרת מיניאפוליס, בעוד עומאר המשיכה בנאומה ואמרה: "נישאר חזקים אל מול כל מה שהם עלולים לזרוק עלינו".

עומאר, ילידת סומליה, משתייכת לאגף הפרוגרסיבי הרדיקלי במפלגה הדמוקרטית והיא אחת המבקרות החריפות ביותר של ישראל בקונגרס. היא גם יעד קבוע להתקפות מצד הנשיא דונלד טראמפ.

התקרית התרחשה במהלך אסיפת תושבים במיניאפוליס, הסוערת מפעילות סוכני הגירה של הממשל הפדרלי, שהרגו בתוך כמה שבועות שני אזרחים במסגרת מבצע אכיפה אגרסיבי. תקיפת עומאר התרחשה זמן קצר אחרי שהיא קראה לממשל טראמפ לשנות את דרכו הנוכחית.

תיעוד התקיפה

"אי אפשר לבצע רפורמה ב־ICE, אי אפשר לשקם אותו. חייבים לבטל את ICE לחלוטין", אמרה עומאר לקול מחיאות כפיים. "ושרת ביטחון המולדת, קריסטי נואם, חייבת להתפטר או לעמוד בפני הדחה".

מיד לאחר שאמרה את הדברים, קם אדם מהשורה הראשונה, אמר משהו והתיז את החומר לעבר חברת הקונגרס, בעוד המאבטחים מזנקים לעברו. עומאר הרימה אגרוף וצעדה לעבר התוקף, לפני ששבה לדוכן הנואמים.

לאחר שהשמיעה כמה קללות, ולמרות חששות מצד אנשי צוותה, נטלה חברת הקונגרס שוב את המיקרופון. "זו המציאות שאנשים כמו האיש המכוער הזה לא מבינים: אנחנו חזקים כמו מינסוטה. ונישאר חסונים אל מול כל מה שהם עלולים לזרוק עלינו", אמרה עומאר.

עוד בוואלה

טראמפ מנסה להנמיך את הלהבות: מפקד משמר הגבול יעזוב את מיניאפוליס

לכתבה המלאה

"חייבים לבטל את ICE לחלוטין". עומאר במהלך נאומה, הלילה/רויטרס

מוקדם יותר אתמול תקף טראמפ את עומאר ואת סומליה במהלך נאום שנשא באיווה, ואמר כי חברת הקונגרס, ילידת מוגדישו, "מגיעה ממדינה שהיא אסון".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully