מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, הגיב היום (שני) לאיום של ראש הממשלה בנימין נתניהו על איראן.
"מלחמה נגד איראן עלולה להבעיר את האזור", אמר קאסם. לדבריו, "הארגון אינו ניטרלי בכל הנוגע לאיראן. נחשוף את תגובתנו בזמן המתאים".
בתוך כך, פיקוד מרכז של ארצות הברית פרסם בחשבון ה-X: "מלחים על סיפון נושאת המטוסים אברהם לינקולן, מבצעים עבודות תחזוקה שוטפות בזמן שהנושאת מפליגה באוקיינוס ההודי. 'קבוצת הקרב' של נושאת המטוסים אברהם לינקולן פרוסה כעת במזרח התיכון במטרה לקדם ביטחון ויציבות אזורית".
מוקדם יותר אמר נתניהו במליאת הכנסת כי "כל ניסיון לפגוע בישראל ייענה בתגובה נחרצת. זו תהיה טעות אחת יותר מדי". הוא טען גם כי "היכולות של ציר הרשע נשחקו משמעותית בהשוואה לערב המלחמה", ולא חסך בביקורת כלפי מדינות אירופה על שתיקתן מול הדיכוי באיראן: "צביעות שאין כמוה", תוך שהוא הודף את הביקורת הבינלאומית שהופנתה כלפי ישראל במהלך המלחמה.
מוקדם יותר היום צה"ל תקף מחבל מחיזבאללה במרחב צור שבדרום לבנון. אתמול תקף צה"ל תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה במספר מרחבים בלבנון. במסגרת התקיפות, צה"ל תקף מחסני אמצעי לחימה ותשתיות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה. בנוסף, תקף מבנה צבאי שמוקם במחנה ששימש את יחידת כוח רדואן של חיזבאללה לקידום מתווי טרור.
