וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישראלי נכנס לשטח A, שוטרי הרשות פתחו לעברו באש - והוא נמלט

עודכן לאחרונה: 26.1.2026 / 14:29

בדיווח הראשוני ששלח דובר צה"ל נמסר כי חשודים פתחו בירי לעבר רכב ישראלי סמוך להר עיבל. לאחר תחקור עלה כי כוח של מנגנוני הביטחון הפלסטיינים שהיה במקום פתח בירי לעבר הרכב, לאחר שאזרח ישראל נכנס לעיר שכם ועקף עמדת בידוק פלסטינית

דיווח ראשוני על פיגוע ירי - ללא נפגעים/רויטרס

על פי דיווח ראשוני שעלה היום (שני) התקבל דיווח על ירי לעבר רכב ישראלי סמוך להר עיבל שבמרחב חטיבת שומרון. לאחר תחקור ראשוני של האירוע, עלה כי ככל הנראה לא מדובר בפיגוע.

לפי צה"ל, מהתחקיר עלה כי כוח של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים שהיה במקום פתח בירי לעבר הרכב, לאחר שאזרח ישראלי שנכנס בשוגג לעיר שכם עקף עמדת בידוק פלסטינית בשטח A והאיץ בדרכו החוצה.
עם היוודע האירוע הופעלו מנגנוני התיאום והקישור בין מערכת הביטחון הישראלית למנגנונים הפלסטיניים לצורך בירור נסיבות המקרה. האירוע נמצא בתחקור במסגרת שיח בין הצדדים. מצה"ל נמסר כי "הכניסה לשטחי A אסורה ומסוכנת לישראלים".

זירת פיגוע הדקירה באזור שכם. ינואר 2016. רויטרס
כוחות צה"ל בגזרה/רויטרס

רק בחודש מאי אשתקד פיגוע ירי אירע בכביש בין היישוב ברוכין לפדואל שביהודה ושומרון, בו נרצחה צאלה גז שהיתה בחודש התשיעי להריונה ונסעה עם בעלה לבית החולים.

לפי תחקיר ראשוני, בשעה 21:56 תצפיתנית בגזרה זיהתה נקודה חמה, ולא אדם, סמוך לכביש 446 שליד ברוכין. דקה לאחר מכן, הנקודה החמה זוהתה כמחבל לאחר שפתח בירי לעבר הרכבים שנסעו על הכביש. מיד עם הזיהוי, התצפיתנית הכריזה "פטיש חם" (פיגוע) והזניקה כוחות למקום. אולם, בשעה 21:58 המחבל כבר הספיק להימלט עוד בטרם הגעת הכוחות. ההערכה שרק מחבל אחד ביצע את הפיגוע.

כוחות צה"ל כיתרו את הכפרים ברוקין וא-דיק, והוטל עליהם עוצר. הכוחות מבצעים עבודות הנדסיות לחסימת הכניסות, ונבחנות אפשרויות חקירה נוספות. כמו כן, ממשיכים לנהל מצוד אחרי המחבל. לפי גורם בצה"ל, המחבל תכנן את נתיב הבריחה, הכיר את המרחב, וידע לאן לברוח לפני שצה"ל יקים מחסומים.

צאלה פונתה באורח אנוש לבית החולים בילינסון ושם נקבעה מותה. הרופאים הצליחו ליילד את התינוק ומצבו מוגדר קשה. בעלה פונה באורח קל ושוחרר היום. ב-13 באוקטובר 2024, פרסמה צאלה פוסט בחשבון הפייסבוק וכתבה: "תקופה לא בטוחה. הרגשה שבשום מקום לא מוגן, ובכל זאת אנחנו ממשיכים לצאת לעבוד, ולחיות. מה עוזר לך לצאת מהבית? ולא ולהימנע".

  • עוד באותו נושא:
  • ירי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully