וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבועיים אחרי הפעם הקודמת: סוכני הגירה הרגו אדם נוסף במינסוטה בארה"ב

עודכן לאחרונה: 24.1.2026 / 23:46

האדם נורה למוות במהלך מבצע אכיפה של סוכני ההגירה בדרום מיניאפוליס, כשברקע תיעוד מהזירה וגרסאות סותרות על נסיבות הירי. מושל מינסוטה דרש חקירה בעקבות האירוע, שהצית מחדש מחאה ציבורית בעיר שבועיים בלבד לאחר מקרה דומה

אישה נורתה למוות ע״י שוטרי הגירה במיניאפוליס, ארה״ב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

סוכנים פדרליים של רשויות ההגירה בארצות הברית ירו היום (שבת) למוות באדם במיניאפוליס שבמינסוטה, במהלך מבצע אכיפה נרחב נגד מהגרים בעיר, אירוע שהצית מחדש זעם ציבורי וקריאות לחקירה, שבועיים בלבד לאחר מקרה דומה שבו נהרגה תושבת העיר מירי סוכן פדרלי.

הירי התרחש בדרום מיניאפוליס, ברחוב ניקולט. מפקד משטרת מיניאפוליס מסר כי האיש נורה מטווח קצר על ידי סוכני רשות ההגירה ICE ומת מפצעיו זמן קצר לאחר מכן. תיעוד וידאו שהגיע לידי כלי תקשורת מקומיים מציג מספר שוטרים מרסנים את האיש כשהוא שוכב על הקרקע, ובהמשך נראה אחד הסוכנים שולף נשק ויורה בו. האירוע התרחש על רקע מתיחות גוברת בעיר סביב פעילות הכוחות הפדרליים, והוביל להפגנות ולדרישות לחקירה מלאה של נסיבות הירי.

מושל מינסוטה, טים וולז, מסר כי שוחח עם הבית הלבן בעקבות מה שהגדיר "ירי מחריד", וציין כי מדובר באירוע נוסף לאחר שבועות של פריסת סוכני הגירה וכוחות פדרליים נוספים בעיר.

מנגד, המשרד לביטחון המולדת פרסם הודעה רשמית שבה הציג גרסה שונה לאירועים. לפי ההודעה, בשעה 9:05 בבוקר (17:05 שעון ישראל) ביצעו סוכני אכיפת החוק מבצע ממוקד נגד מהגר בלתי חוקי שנדרש למעצר בגין תקיפה אלימה. לטענת המשרד, אדם ניגש אל סוכני ICE כשהוא חמוש באקדח חצי-אוטומטי בקוטר 9 מ"מ. הסוכנים ניסו, לפי ההודעה, לנטרל אותו מנשקו, אך הוא התנגד באלימות, ובשל "חשש ממשי לחיי הסוכנים", אחד מהם ביצע ירי הגנתי. צוותי רפואה שהיו בזירה העניקו טיפול רפואי, אך מותו נקבע במקום.

עוד נטען בהודעת המשרד לביטחון המולדת כי ברשות החשוד נמצאו שתי מחסניות תחמושת וכי הוא לא נשא תעודת זיהוי. במשרד הוסיפו הערכה שלפיה מדובר באדם שביקש לגרום לנזק מרבי ואף לבצע טבח באנשי אכיפת החוק. בנוסף נמסר כי כ-200 בני אדם הגיעו לזירה, שיבשו את פעילות הכוחות ותקפו סוכנים, ובעקבות זאת הופעלו אמצעים לפיזור ההמון.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

האירוע הנוכחי מצטרף למקרה שאירע לפני כשבועיים בעיר, שבו נורתה למוות רנה ניקול גוד, בת 37, במהלך פעילות סוכני הגירה. אז טען המשרד לביטחון המולדת כי גוד הייתה "מתפרעת אלימה" שניסתה לדרוס סוכנים, אך ראש עיריית מיניאפוליס, ג'ייקוב פריי, סתר את הגרסה ואמר: "זה היה סוכן שהשתמש בכוח בפזיזות, והדבר הסתיים במוות של בן אדם". פריי אף קרא לסוכני ההגירה לעזוב את העיר.

מיניאפוליס, הנחשבת למעוז דמוקרטי, נמצאת בשבועות האחרונים תחת נוכחות מוגברת של מאות סוכנים פדרליים, כחלק ממבצעי הבית הלבן נגד הגירה בלתי חוקית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully