וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ: זה הנשק הסודי שהוביל ללכידת מדורו

עודכן לאחרונה: 24.1.2026 / 16:45

בריאיון ל"ניו יורק פוסט" טען נשיא ארצות הברית כי נשק חשאי חדש, שפגע במערכות הנשק והתקשורת של כוחות ונצואלה, אפשר את הפשיטה האמריקנית הנועזת בקראקס - ללא אבדות אמריקניות. טראמפ סיפר גם כי מכליות נפט שנתפסו בפשיטה על המדינה - כבר נמצאות בבתי זיקוק אמריקנים

הצהרת נשיא ארה"ב דולנד טראמפ על המבצע בונצואלה, 3 בדצמבר 2025/דוברות הבית הלבן

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חשף היום (שבת) בראיון ל"ניו יורק פוסט" פרטים חדשים על המבצע צבאי חשאי שבמסגרתו נתפס נשיא ונצואלה - ניקולס מדורו. לדברי טראמפ, כלי נשק סודי שכינה "הדיסקומבובולטור" היה חיוני להצלחת הפשיטה האמריקנית בקראקס בתחילת ינואר.

לדברי טראמפ, הנשק המסתורי גרם לכך שמערכות ההגנה של כוחותיו של מדורו חדלו מלתפקד: "הם לחצו על כפתורים - ושום דבר לא עבד. היו להם רקטות רוסיות וסיניות, ואף אחת לא נורתה", אמר. לדבריו, המסוקים האמריקנים נכנסו לבירה הוונצואלית, עצרו את מדורו ואת רעייתו סיליה פלורס, ויצאו מהמבצע מבלי שאף חייל אמריקני ייפגע.

"הם לחצו על כפתורים - וכלום לא עבד". טראמפ על המבצע לתפיסת מדורו/רויטרס

כשנשאל על מהות הנשק, השיב טראמפ: "הדיסקומבובולטור. אסור לי לדבר על זה" - אך אישר במרומז כי נעשה בו שימוש מבצעי. הוא קשר זאת לדיווחים על נשק מבוסס אנרגיה פועמת, שנרכש בעבר על ידי הממשל האמריקני, ושהוזכר גם בהקשרים של "תסמונת הוואנה".

על פי עדויות שהובאו בעיתון, אנשי משמרו של מדורו דיווחו כי מערכות המכ"ם כבו בבת אחת, ולאחר מכן הופיעו רחפנים ומסוקים אמריקניים. אחד מהם תיאר תחושות קשות לאחר הפעלת הנשק: "זה היה כמו גל קול חזק מאוד. הרגשתי שהראש מתפוצץ מבפנים. דיממנו מהאף וחלק הקיאו דם, לא יכולנו לזוז".

מדורו, בן 63, מוחזק כעת בכלא פדרלי בברוקלין וממתין למשפט באשמת סמים וטרור. סגניתו לשעבר, דלסי רודריגס, משמשת כנשיאת ונצואלה הזמנית. טראמפ אמר כי היחסים עם ההנהגה החדשה "מצוינים", והוסיף: "היא הייתה נהדרת".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

"הדיסקומבובולטור. אסור לי לדבר על זה". טראמפ על הנשק הסודי שהבטיח את הצלחת המבצע/רויטרס

הנשיא טראמפ הוסיף וסיפר כי במסגרת הפשיטה על ונצואלה, ארה"ב השתלטה גם על שבע מכליות ונצואליות. לדבריו, הנפט כבר אינו בידי ונצואלה, והוא מוזרם לבתי זיקוק בארצות הברית, בין היתר באזור יוסטון. טראמפ סירב למסור היכן בדיוק נמצאות המכליות, אך הדגיש: "הן ריקות מנפט. אנחנו לוקחים את הנפט".

הנשיא הוסיף כי הממשל מתכנן למכור עד 50 מיליון חביות נפט ונצואלי במחירי שוק, וכי ההכנסות ישמשו, לפחות בחלקן, לשיקום תעשיית האנרגיה של המדינה הדרום-אמריקאית. לדבריו, חברות נפט אמריקאיות כבר נערכות להשקעות בהיקף של כ-100 מיליארד דולר בוונצואלה, תוך שליטה אמריקאית בייצור, בזיקוק ובהפצה הגלובלית. טראמפ אף שיבח את הנשיאה הזמנית החדשה, דלסי רודריגס, ואמר כי היחסים עמה "מצוינים".

"אנחנו לוקחים את הנפט". טראמפ על המכליות שנתפסו בונצואלה/רויטרס

טראמפ הוסיף להתייחס בראיונו לסוגיית גרינלנד והאיזור הארקטי. הנשיא הדגיש כי ארצות הברית צפויה להשיג "ריבונות" על שטחים בגרינלנד שבהם פועלים בסיסים צבאיים אמריקנים, ובראשם בסיס החלל פיטופיק.

טראמפ הדגיש את החשיבות האסטרטגית של גרינלנד לביטחון הלאומי האמריקני ולשליטה באזור הארקטי, במיוחד לנוכח חששות בוושינגטון מפני צמצום הגישה הצבאית, בתרחיש בו גרינלנד תתקדם לעצמאות מדנמרק. עם זאת, ראש ממשלת גרינלנד, ינס-פרדריק נילסן, הבהיר כי ריבונות אמריקנית היא "קו אדום" מבחינתו, מה שמרמז על עימות מדיני אפשרי בין וושינגטון לשלטון המקומי.

"זו בחירה נוראית". טראמפ על הבחירה בזמר הלטיני באד באני למופע המחצית בסופרבול/עיבוד תמונה, Theo Wargo/Getty Images for Karl Lagerfeld / רויטרס

ובמעבר חד שטראמפ כמו טראמפ יודע לעשות, הנשיא התייחס לאירועי הסופרבול הקרוב. טראמפ הודיע כי לא יגיע למשחק השנה בסן פרנסיסקו, בין היתר בשל סלידתו מהמופיעים במופע המחצית - הראפר הלטיני באד באני והלהקה גרין דיי. "אני אנטי "הם". זו בחירה נוראית, זה רק זורע שנאה", אמר הנשיא, והזכיר את הביקורת הפוליטית שהשמיעו האמנים כלפיו בשנים האחרונות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully