פעוט כבן שנה טבע הערב (שישי) בבריכה בצימר בירכא. צוותי מד"א שהוזעקו לזירה פינו אותו למרכז הרפואי לגליל בנהריה כשהוא בהכרה ובמצב קשה.
חובש רפואת חירום במד"א מוניר קואס שטיפל בזירה סיפר: "נקראנו לאירוע בו פעוט טבע בבריכה בצימר. הוא נמשה מהמים כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה ובוצעו בו פעולות החייאה מצילות חיים. לאחר ביצוע פעולות ההחייאה הוא שב להכרה והוא מפונה במצב קשה".
על פי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים בחמש שנים האחרונות (2020-2025) טבעו למוות 7 ילדים בבריכות בצימרים. 84 ילדים מתו בטביעות מתוכם 41 טבעו למוות בבריכה.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "טביעה מתרחשת במהירות ובדממה, ברגע אחד של חוסר תשומת לב. הטעות הנפוצה היא לחשוב כי בצימר אין סכנה ממשית, בעוד שטביעה היא אחד מגורמי התמותה המרכזיים בקרב ילדים, והסיכון קיים גם בחודשי החורף".
"אל תגידו לי זה לא יקרה", הדגישה. "האחריות למניעת האסון הבא מוטלת על המבוגרים באמצעות הקפדה על הנחיות הבטיחות והשגחה רציפה. טביעה יכולה להתרחש גם במים רדודים בעומק של כ־10 ס"מ בלבד, ברגע שהאף והפה של התינוק מכוסים מים", סיכמה.
