הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, התראיין היום (חמישי) לפוקס ביזנס ושם התייחס שוב למתיחות מול איראן. המראיינת מריה ברוטירומו שאלה אותו: "ואם האיראנים ימשיכו להרוג אנשים - האם תחזרו לפעול נגדם?". טראמפ ניסה להתחמק מתשובה חד משמעית והשיב: "ובכן, אני לא רוצה לדבר על זה, כי אני לא רוצה להעמיד את עצמי במצב כזה. אני לא יכול לומר את זה. אני לא רוצה לומר את זה, כי אני חושב שזה יהיה טיפשי מצדי לומר את זה".
השליח המיוחד של הנשיא טראמפ, סטיב ויטקוף, מסר אתמול כי "ארצות הברית לא מנהלת משא ומתן עם איראן כרגע, אבל היה לנו איתם קשר". את הדברים אמר השליח ויטקוף ברקע האיומים שממשיך לשגר טראמפ לכיוון טהרן: "אמחק אותה מעל פני האדמה".
במקביל, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, התייחס לתוכנית הגרעין של איראן ואמר כי לא יאפשר לטהרן לפתח נשק גרעיני - ואף איים בפעולה צבאית נוספת אם תנסה לעשות זאת.
בראיון לרשת CNBC אמר טראמפ: "עכשיו נברר מה הם מתכננים לעשות הלאה, אבל דבר אחד ברור: הם לא יכולים לעשות גרעין. זה הדבר שאני הייתי הכי חזק בו - הם לא יכולים לעשות גרעין. אנחנו לא יכולים לאפשר להם נשק גרעיני. אם הם ינסו - זה ייענה שוב בפעולה".
למרות שאמר כי ירד מתוכנית התקיפה, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ממשיך ללחוץ על בכירי הפנטגון ועל יועציו בבית הלבן להציג בפניו תוכנית צבאית "מכריעה" לתקיפה באיראן - כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" מפי גורמים אמריקנים.
