מעצרו של ראש עיריית נצרת לשעבר עלי סלאם הוארך היום (רביעי) פעם נוספת בשמונה ימים במסגרת פרשת "מבוך הכסף" שנחשפה בחודש שעבר. כלל העצורים הובאו הבוקר לבית המשפט השלום בנצרת ובהתאם לבקשת המשטרה מעצרו של עלי סלאם, ראש העירייה לשעבר הוארך.
עורך הדין אורי רינצקי, סניגורו של עלי סלאם מסר: "לצערנו בית משפט השלום לא קיבל את טיעוננו לשחרורו של מר עלי סלאם. לטעמנו החקירה הייתה חייבת להסתיים זה מכבר". לדבריו, "אין מסוכנות או עילת שיבוש כלשהי מצד עלי סאלם. מר סלאם הקדיש את חייו לרווחת תושבי נצרת וקידום העיר, הוא ממשיך להלחם על חפותו ואנו נמשיך להלחם עבורו עד שחרורו והוצאת חפותו לאור".
כעשרה ימים לאחר חשיפת הפרשה, אותר לפרסם כי ראש העיר לשעבר נמנה בין העצורים.
רק בשבוע שעבר נחשפה התפתחות דרמתית כשהמשטרה הודיעה כי היחידה המרכזית במחוז צפון גייסה עד מדינה במסגרת חקירת הפרשה, וכי נחתם עמו הסכם.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דני לוי הגיב להתפתחות המשמעותית ואמר: "שוב אנו עדים לעוצמתה וידה הארוכה של משטרת ישראל במאבק בפשיעה בחברה הערבית. נמשיך לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותנו למיגור הפשיעה ולמען אזרחי מדינת ישראל".
עו"ד אורי רינצקי, סניגורו של עלי סלאם: "לצערנו בית המשפט השלום לא קיבל את טיעוננו לשחרורו של מר עלי סלאם. לטעמנו החקירה היתה חייבת להסתיים זה מכבר ולבטח אין מסוכנות או עילת שיבוש כלשהי מצד עלי סאלם. מר סלאם הקדיש את חייו לרווחת תושבי נצרת וקידום העיר, הוא ממשיך להלחם על חפותו ואנו נמשיך להלחם עבורו עד שחרורו והוצאת חפותו לאור".
עוד נמסר מהמשטרה כי זהותו של עד המדינה אסורה לפרסום לחלוטין, לרבות משפחתו המורחבת ומשפחתה המורחבת של אשתו ובתוך כך פרטי מקום מגוריהם.
בתאריך 9 בדצמבר 2025 נחשפה פרשת "מבוך הכסף" במסגרתה עצורים כעת 17 חשודים ובתוכם ראש ארגון הפשע סמיר בכרי ובכירים נוספים בארגון וכן ראש העיר לשעבר עלי סלאם, שלושה סגנים ושני עוזרים של עלי, אנשי כספים מהעיריה ומחברה אזרחית ובנוסף מספר חשודים המקושרים לחברה שנתנה שירותים לעיריית נצרת.
מאות שוטרים ולוחמי מג"ב פשטו בשעת לילה על מתחמים בנצרת ועצרו בכירים בארגון הפשע בכרי, לצד אנשי עסקים ועובדים בכירים בהווה ובעבר בעיריית נצרת, במסגרת חקירה סמויה שנמשכה חודשים. לפי המשטרה, המעורבים חשודים כי העבירו סכומי עתק לאנשי הארגון והובילו לפגיעה קשה במצבה הכלכלי של העיר ובאיכות חיי תושביה.
המשטרה מסרה כי נאספו ראיות שלכאורה מצביעות על השתלטות ארגון הפשע על ההתנהלות הכלכלית של העירייה, תוך הפעלת מנגנון מתמשך להעברת כספים לארגון ולהלבנת הון. ארגון בכרי, שמרכזו בנצרת, מזוהה עם גביית דמי חסות, סחיטה באיומים, השתלטות על מכרזים ומעורבות בשורה ארוכה של מקרי רצח על רקע מאבקי שליטה עם ארגוני פשיעה נוספים בצפון.
בראש הארגון עומד סמיר בכרי, מהדמויות הדומיננטיות במפת הפשיעה הצפונית. הארגון שלו מסוכסך בשנים האחרונות עם הארגון שבשליטת משפחת חרירי מאום אל פחם, לאחר שבשנים קודמות פעלו שני הגופים יחד והתפצלו לשני יריבים מרים. היריבות, שמתרכזת במאבקי שליטה על גביית דמי חסות, הובילה למקרי רצח רבים שבהם נורו למוות גם בני משפחה שלא היו מעורבים בפשיעה.
