המשטרה הודיעה היום (שלישי) כי הגישה אתמול כתב אישום נגד תושב יהוד-מונוסון, תשעה ימים לאחר שתקף באלימות את ראש העיר אמנון סעד בתוך בניין העירייה. הנאשם, שהיה תחת השפעת אלכוהול, איים על חייו של נבחר הציבור וגרם לו לחבלות גופניות לעיני העובדים, זאת בטענה כי לא שולם שכרו.
מכתב האישום עולה תמונה מטרידה של אלימות בתוך מוסד ציבורי. לפני שבועיים בשעות הצהריים, הגיע הנאשם למשרדי העירייה כשהוא בגילופין ודרש לדעת היכן נמצא ראש העיר. בעוד סעד מנהל ישיבה בלשכתו, הצהיר הנאשם: "איפה ראש העיר, אני נכנס אליו". כשמזכירת הלשכה ניסתה לחסום את דרכו ולמנוע את כניסתו לחדר, הוא הכה אותה במרפקו ופרץ פנימה.
בתוך הלשכה התפתח עימות פיזי חריף. על פי ממצאי החקירה, הנאשם דחף את ראש העיר, וכשזה ניסה להדוף אותו לאחור, תפס הנאשם בחולצתו של סעד, קרע אותה והלם באגרוף בפניו. מעוצמת המכה נגרם נזק לשיניו של ראש העיר. במהלך התקיפה ירק הנאשם על סעד ואיים עליו באמירה המפורשת: "אתה מת היום". שוטרי יחידת השיטור העירוני שהוזעקו למקום עצרו את האיש לחקירה.
האירוע האלים התרחש לאחר שעבד הנאשם כעובד קבלן בתחום הגינון בעירייה. בחקירתו טען כי המניע למעשיו הוא חוב כספי בסך 400 שקלים שלטענתו לא שולמו לו על ידי הקבלן המעסיק אותו. עוד טען החשוד להגנתו כי ראש העיר הוא זה שסטר לו ראשון טרם התקיפה.
המקרה ביהוד מצטרף לשורת אירועי אלימות כלפי נבחרי ציבור בתקופה האחרונה. רק לפני כחודשיים הוגש כתב אישום נגד תושב המרכז שאיים על חייו של ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, כשהוא רכוב על טרקטורון. כעת, ביהוד, ייאלץ בית המשפט להכריע בעניינו של הנאשם המואשם באיומים ובתקיפת עובד ציבור.
