וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גוש האופוזיציה ממשיך לעלות, ולאחר תקופת יציבות רע"מ נחלשת | סקר

עודכן לאחרונה: 16.1.2026 / 8:38

על פי הסקר חלו תנודות קלות במפת המנדטים בהשוואה לשבוע הקודם. הקואליציה, נשארת עם 51 מנדטים בעוד שהאופוזיציה מטפסת ל-60 תודות להחלשות המפלגות הערביות שעומדות כרגע יחד על 9 מנדטים בלבד. ומה יקרה בתרחיש "אפס קולות אבודים"?

מהומה בכנסת בזמן דיון על החוק להקמת ועדת חקירה לאירועי שבעה באוקטובר/ערוץ כנסת, דוברות מועצת אוקטובר

במפת המנדטים בסקר שפורסם היום (שישי) חלו תנודות קלות בהשוואה לשבוע הקודם. בצד של הקואליציה, הליכוד נחלשת במנדט אחד ויורדת ל-26 מנדטים סך הכל. לעומת זאת, עוצמה יהודית מתחזקת במנדט ועולה לכדי 10 מנדטים. במקביל, במחנה האופוזיציה, מפלגת ישר של אייזנקוט מתחזקת במנדט ועומדת על 11. בנוסף, יש עתיד עולה גם היא ועומדת על 9 מנדטים, ומנגד, ישראל ביתנו נחלשת במנדט ועומדת על 8.

לאחר תקופה ארוכה של יציבות, מפלגת רע"מ נחלשת ויורדת לארבעה מנדטים סך הכל. כחול לבן, הציונות הדתית, בל"ד והמילואימניקים - יועז הנדל נשארות עדיין מחוץ לאחוז החסימה.

בסך הכל, השינויים אינם דרמטיים, וקואליציית נתניהו נשארת כמו בשבוע שעבר על 51 מנדטים, בעוד שהאופוזיציה עולה ומגיעה ל-60 מנדטים, על סף רוב קואליציוני, תודות להחלשות המפלגות הערביות שעומדות כרגע יחד על 9 מנדטים בלבד.

קואליציית נתניהו נשארת על 51 מנדטים והאופוזיציה עולה ומגיעה ל-60 מנדטים/עיבוד תמונה, עיבוד תמונה

אם בבחירות הבאות לכנסת יתמודדו המפלגות הבאות, למי תצביע?

הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 26 (27 בשבוע שעבר)
בנט 2026 - 22
ישר! עם אייזנקוט - 11 (10 בשבוע שעבר)
עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר - 10 (9 בשבוע שעבר)
הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 10
יש עתיד בראשות יאיר לפיד - 9 (8 בשבוע שעבר)
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 8 (9 בשבוע שעבר)
שס בראשות אריה דרעי - 8
יהדות התורה בראשות גפני - 7
חדש תעל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי - 5
רע"מ בראשות מנסור עבאס - 4 (5 בשבוע שעבר)

קואליציית נתניהו - 51
אופוזיציה + בנט + אייזנקוט - 60 (59 בשבוע שעבר)
מפלגות ערביות - 9 (10 בשבוע שעבר)

למה לשלם הרבה?

3 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

אם בבחירות הבאות לכנסת יתמודדו המפלגות הבאות, למי תצביע?/עיבוד תמונה, עיבוד תמונה

תרחיש "אפס קולות אבודים"

בסקר השבועי נבדק תרחיש שניתן לכנותו "אפס קולות אבודים", על פיו, מפלגת המילואימניקים ומפלגת כחול לבן פורשות מהמירוץ, ומנגד עוצמה יהודית והציונות הדתית מתאחדות כפי שעשו במערכות הקודמות.

על פי הממצאים, בגוש הקואליציה מגיע האיחוד של בן גביר וסמוטריץ' לכדי 12 מנדטים, שניים יותר ממה שמקבלת עוצמה יהודית לבדה, אבל שניים פחות ממה שקיבלה המפלגה המאוחדת בבחירות הקודמות. מנגד, הליכוד וש"ס נחלשות במנדט כל אחת, מה שמשאיר את הקואליציה בתרחיש שכזה על 51 מנדטים.

בגוש האופוזיציה, הממצאים העלו כי מפלגת ישר של איזנקוט מתחזקת בשני מנדטים ומפלגת בנט 2026 מתחזקת גם היא במנדט אחד. גם כן, התחזקות זו באה על חשבון מפלגת יש עתיד שיורדת בשני מנדטים וישראל ביתנו שיורדת במנדט אחד.

בסופו של דבר נשאר גם גוש האופוזיציה על אותו מספר של מנדטים - 60.

למי תצביע בתרחיש "אפס קולות אבודים"?/עיבוד תמונה, עיבוד תמונה

ציבור הישראלים נוטים הרבה יותר לומר כי לא נכון שהמערכת המשפטית תתערב במינויי שרים בממשלה. 44% חושבים כך לעומת 33% שסבורים שצעד כזה הוא אינו נכון. רוב מוחלט, 81% ממצביעי הקואליציה מתנגדים לכך בכל תוקף, בעוד שקוב של 61% ממצביעי הקואליציה הביעו את תמיכתם בכך.

ממצאי סקר שנערך עבור עיתון מעריב על ידי "לזר מחקרים" בראשות ד"ר מנחם לזר בשיתוף פאנל המשיבים האינטרנטי Panel4All.

הסקר נערך בתאריכים 15-14 בינואר 2026 וענו עליו 501 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully