וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשחק הכפול: ארה"ב מקדמת מעבר לשלב ב' - תוך שמירה על הקווים האדומים של ישראל

עודכן לאחרונה: 14.1.2026 / 17:11

לפי גורמי ביטחון, וושינגטון מגבירה את הלחץ המדיני סביב עזה והקמת מנגנונים אזרחיים, אך נמנעת מצעדים שיחייבו פתיחת מעבר רפיח או פגיעה בשליטה המבצעית של צה"ל

אמיר בוחבוט מסביר על תקיפות חיל האוויר ברצותע עזה. 8 בינואר 2025/אמיר בוחבוט

במערכת הביטחון לא הופתעו מהפרסומים בתקשורת הערבית על הקמת ועדת השלום וממשלת טכנוקרטיים ברצועת עזה. גורמים אמרו כי מדובר ב"אפקט הלחץ האמריקני" לקדם את המעבר לשלב ב' חרף ההתנגדויות בירושלים.

גורמים במערכת הביטחון טוענים כי מעבר להחלטות על בחירת החברים בממשלה הטכנוקרטית יש בכך העברת מסר ברור לכל הצדדים בדגש על ישראל שארצות הברית מתקדמת, קביעת יעדים ברורה, שהם רציניים מאוד ונחושים "להימנע מבזבוז זמן".

עוד אמרו גורמי הביטחון כי שמות חברי הוועדה אושרו על ידי ישראל, ושהמפקדה שקמה בקריית גת היא איננה מהלך פוליטי-מדיני, אלא שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מצפה לראות אותם מעורבים בנעשה ברצועת עזה ומקדמים פרויקטים במהירות ולכל ההצהרות שלו יש אחיזה בשטח.

מה יעלה בגורלו?. החטוף-חלל האחרון רן גואילי/דוברות משטרת ישראל, משטרת ישראל

גורמים בצה"ל מעריכים שהפרסומים בכלי התקשורת בערבית יהפכו להצהרות רשמיות של בכירי הממשל האמריקאי. הם ישאלו על גורל החלל החטוף האחרון בידי חמאס וגא"פ רן גואילי, פירוק חמאס מנשקו, פירוז הרצועה, פתיחת מעברי הגבול בדגש על מעבר רפיח, ולוחות הזמנים.

בשלב זה בצה"ל שבעי רצון מהמצב עד כה מאחר והאמריקנים עוברים לשלב ב', מבלי שפתחו את מעבר רפיח (עד שגואילי לא ישוב לקבורה בישראל א.ב). כאמור, חמאס התחייב להעביר את החטופים חיים וחללים לידי ישראל ובתמורה לכך ישראל היתה אמורה לאפשר את פתיחת מעבר רפיח. למען הסר ספק מדגישים במערכת הביטחון כי פתיחת מעבר רפיח לסחורות הוא "קו אדום" ויש התנגדות נחרצת לכך.

הסיבה השנייה לשביעות רצון בצה"ל בשלב זה הוא שחרף העבודה שלא ברור כיצד ייצרו את התנאים לפירוק חמאס מנשקו אך במקביל גם לא נסוגים מהשטח בשליטה מבצעית של צה"ל, לא מזעזעים את היציבות הביטחונית, לא מכניסים חומרים דו שימושיים, לא מכניסים ציוד לסחורות ושיקום וסך ההצהרות מאחורי הקלעים "קלים לעיכול"

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully