וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יוזמה חדשה: "שיעור חברה" ארצי למלחמה בקיטוב ברשתות

עודכן לאחרונה: 13.1.2026 / 17:18

תנועת "הרבעון הרביעי" פנתה לשר החינוך יואב קיש בדרישה למסד מפגשים קבועים בין תלמידים מרקעים שונים: "לצאת מהאלגוריתם ולפגוש את החברה הישראלית כפי שהיא"

על רקע החשש מהחרפת הקיטוב לקראת שנת הבחירות, תנועת "הרבעון הרביעי" פנתה רשמית לשר החינוך, יואב קיש, בבקשה להטמיע במערכת החינוך תוכנית לאומית למפגשים בין בני נוער מקבוצות אוכלוסייה שונות. התוכנית, המכונה "שיעור חברה ארצי", שואפת לייצר משקל נגד ל"תיבות התהודה" של הרשתות החברתיות.

במכתב שהועבר לשר, מתריעים חברי התנועה כי בני הנוער בישראל גדלים במציאות דיגיטלית המבודדת אותם מדעות שונות. "בני נוער פוגשים בעיקר את מי שמחזק את עמדותיהם הקיימות", נכתב בפנייה. "כך מצטמצם המפגש עם השונה, והיכולת להקשיב או להתמודד עם היכרות ושיח - פשוט לא מתקיימת".

בתנועה מדגישים כי שנת בחירות נוטה להציף "אדוות רעילות" של הסתה וניכור, ועל כן יש דחיפות מיוחדת ביצירת חוויה חינוכית שתאפשר לתלמידים "לצאת מהאלגוריתם" ולפגוש את המציאות הישראלית המורכבת פנים אל פנים.

שר החינוך יואב קיש/שלומי גבאי

היוזמה מציעה להפוך את המפגשים הבין-מגזריים, שמתקיימים כיום באופן וולונטרי וחלקים, למסגרת מחייבת ורציפה. לפי המתווה:

גיוון גאוגרפי וערכי: מפגשים יזומים בין בתי ספר מהתנחלויות (כמו עופרה) לבתי ספר מגוש דן (כמו תל אביב).

שילוב כלל המגזרים: התוכנית מיועדת לכלל המערכת - החינוך הממלכתי, הממלכתי-דתי, החרדי והערבי.

מיקוד בהקשבה, לא בשכנוע: המטרה אינה ויכוח אידיאולוגי, אלא היכרות אנושית שתפחית פחדים ועוינות. "המטרה היא לגלות שדעות שונות אינן איום, אלא חלק טבעי מחברה דמוקרטית ובריאה," מסבירים בתנועה.

ב"רבעון הרביעי" סבורים כי הצעד הכרחי לא רק לשיפור האקלים הבית-ספרי, אלא כמרכיב קריטי בחוסן הלאומי של מדינת ישראל. "דור שגדל על ערכים של כבוד הדדי והיכרות של האחר הוא דור שיוכל להתמודד טוב יותר עם מחלוקות ומשברים לאומיים", סיכמו בפנייתם לשר.

  • עוד באותו נושא:
  • יואב קיש

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully