כנס מדיני מיוחד מתקיים היום (שני) בכנסת בהשתתפות שרים, חברי כנסת ונציגי הציבור, שמטרתו גיבוש ויישום חזון ארוך טווח לעתיד רצועת עזה - היום שאחרי הלחימה. את הכנס מובילים ח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט, ויו"ר תנועת תקומה ברל'ה קרומבי. במרכזו - פאנל ייעודי שיעסוק בעידוד הגירה ובשליטה ישראלית ברצועה.
יריב לוין בתחילת הכנס: "אנחנו צריכים להיות בעזה, קודם כל בגלל שזאת ארצנו ולא רק בגלל סיבות ביטחוניות". עוד הוסיף "לא היינו יכולים לדון בסוגיית היום שאחרי בעזה, אילולא החיילים ואנשי כוחות הביטחון. אנחנו מחזקים את המשפחות השכולות, מאחלים החלמה מהירה לפצועים ואנחנו לא נוותר עד שרן יחזור הביתה. כבר לפני ההתנתקות הזהרנו. ידענו מראש שזה מה שיקרה. ידענו שאם אנחנו ניתן ביד ארגוני טרור שליטה בארצנו בשביל כסף, זה הרסני. אנחנו צריכים להיות בעזה, ובכל רחבי ארץ ישראל קודם כל משום שזה ארצנו".
לדבריו, "אנחנו צריכים לממש את הזכות הזאת בכל מקום שמתאפשר. מפעל ההתיישבות כבר הוכיח שזה מצליח. הממשלה הזאת עושה למין ההתיישבות ביהודה ושומרון כמו שאף ממשלה לא עשתה, ואנחנו צריכים להמשיך ביתר שאת. מה שנכון ליהודה ושומרון, נכון גם לעזה".
לוין המשיך ואמר: "אין לי ספק שאנחנו עוד נבנה ונטע, ולמי שיש ספק שיסתכל מה קורה בצפון השומרון. המקום הזה יחזור לצמוח עוד הרבה יותר מלפני ההתנתקות, וכך בסבלנות, זה יקרה גם בעזה. כך גם נשמור על ביטחון מדינת ישראל וגם נממש את הזכות שלנו על ארץ ישראל. אני משוכנע שכך יהיה".
בכנס משתתפים גם לוחמים, משפחות מעוטף עזה, משפחות שכולות ומשפחות חטופים. בין הנושאים המרכזיים שעל סדר היום: יישום תוכניות הגירה מרצועת עזה, היבטים מדיניים ובינלאומיים, פירוז הרצועה, מניעת התעצמות מחודשת של הטרור ותמונת הניצחון הרצויה לישראל.
בכנס משתתפים גם לוחמים, משפחות מעוטף עזה, משפחות שכולות ומשפחות חטופים. בין הנושאים המרכזיים שעל סדר היום: יישום תוכניות הגירה מרצועת עזה, היבטים מדיניים ובינלאומיים, פירוז הרצועה, מניעת התעצמות מחודשת של הטרור ותמונת הניצחון הרצויה לישראל.
לדברי מארגני הכנס, המטרה היא להניח על שולחן הכנסת "מפה מדינית" שתאפשר לישראל לשמר את הישגיה הצבאיים ולתרגם אותם לביטחון ארוך טווח, תוך שליטה ביטחונית אפקטיבית ומניעת חזרת איומים עתידיים.
בסיום הכנס יתקיים שיח מיוחד שבו תראיין העיתונאית איילה חסון את פדוי השבי איתן מור, שיספר על התקופה שבה הוחזק בשבי חמאס.
לקראת הכנס אמר ח"כ שמחה רוטמן: "רק עם חזון ברור לעזה נוכל להביס את אויבינו ולהגיע לניצחון המוחלט. השליטה ברצועת עזה חייבת להישאר בידי ישראל, ועלינו לוודא שלעולם לא יקום איום דומה על מדינת ישראל בכל גבולותיה. מדובר בכנס ראשון מסוגו, שבו נדון ונעצב את האסטרטגיה הישראלית לרצועת עזה".
