נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר היום (ראשון) כי לא יועברו עוד נפט או כסף מוונצואלה לקובה, ו"המליץ" לאי הקומוניסטי יחתום על עסקה עם וושינגטון - צעד שמגביר את הלחץ על היריבה הוותיקה של וושינגטון. בתגובה, בכירים קובנים הבהירו שהם לא ייכנעו לתכתיבים.
ונצואלה היא ספקית הנפט הגדולה ביותר של קובה, אך מאז לכידתו של נשיא ונצואלה ניקולס מדורו בידי כוחות אמריקאיים בתחילת ינואר, ובצל מצור נפט אמריקאי הדוק על המדינה החברה באופ"ק, לא יצאו משלוחי נפט מנמלי ונצואלה אל המדינה הקריבית - כך עולה מנתוני מעקב אחר ספינות.
במקביל, קראקס ווושינגטון מתקדמות לעבר עסקה בהיקף של 2 מיליארד דולר לאספקת עד 50 מיליון חביות נפט ונצואלי לארה"ב, כאשר ההכנסות יופקדו בחשבונות הנתונים לפיקוח משרד האוצר האמריקאי. מדובר במבחן משמעותי ליחסים המתהווים בין טראמפ לבין הנשיאה הזמנית דלסי רודריגס.
"לא יהיה עוד נפט או כסף שיזרמו לקובה - אפס! אני ממליץ להם בחום לעשות עסקה, לפני שיהיה מאוחר מדי," כתב טראמפ ביום ראשון ברשת החברתית שלו טרות'. "קובה חיה, במשך שנים רבות, על כמויות גדולות של נפט וכסף מוונצואלה", הוסיף.
טראמפ לא פירט למה התכוון ב"עסקה" שהציע. בכירים אמריקנים החריפו בשבועות האחרונים את הרטוריקה כלפי קובה.
טראמפ מגביר לחץ על קובה: "לא תקבל נפט או כסף, מציע לה לעשות עסקה"
עודכן לאחרונה: 11.1.2026 / 18:48
