שאם שאמי בן ה-29 נורה הלילה (שישי) למוות ביישוב אבטין, הסמוך לקריית אתא. צוותי מד"א קבעו את מותו. לפי המשטרה, שוטרים ירו בו במהלך פעילות מבצעית ביישוב, במהלכה הבחינו בחמוש שירה לעבר בית.
חובש מד"א נתנאל לוי סיפר: "הפצוע היה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, עם פציעות חודרות קשות בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות, אך לצערנו הרב פציעותיו היו משמעותיות ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".
מארגון יוזמות אברהם נמסר בתגובה: "בעקבות ההודעה על מותו של שאם שאמי, שנורה למוות במהלך פעילות משטרתית באבטין, ארגון יוזמות אברהם מעדכן: 14 ערבים קיפחו את חייהם מתחילת שנת 2026".
אמש נורה למוות שריף חדיד, בן 26 מדליית אל-כרמל, על פי החשד בידי לוחם צה"ל בחופשה שחש מאוים במהלך ויכוח ביניהם בכביש בין מחלף עין תות למחלף עירון בכביש 6. חדיד נפצע באורח אנוש וחבר לצוות מד"א בצומת יגור, שפינה אותו לבית החולים רמב"ם בחיפה, שם נקבע מותו.
החקירה, המתנהלת בשיתוף פעולה בין משטרת ישראל למשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח), העלתה בשלב זה כי הלוחם היה לבוש אזרחי וירה בצעיר באמצעות נשק ארוך, לטענתו לאחר שניסה לדקור אותו. נסיבות אלו הן ככל הנראה אלו שהובילו אזרחים לדווח תחילה כי מדובר בפיגוע. הלוחם וחייל נוסף שנסע עמו נעצרו. גם אחיו הצעיר של המנוח, שהיה עמו ברכב, עוכב לחקירה. דובר צה"ל אישר כי "לאחר בדיקה ראשונית עולה כי לוחם צה"ל בחופשה מעורב באירוע".
