מדינות במערב אירופה נערכות היום (רביעי) להמשך מזג אוויר של שלג וקרח, עם הגעתה של הסערה הראשונה, "גורטי", המכה בחוף האטלנטי של היבשת. בעקבות הסופה, בוטלו טיסות ונרשמו שיבושים בשירותי הרכבות ובכבישים. לפחות שישה בני אדם נהרגו בימים האחרונים, חמישה מהם בצרפת, בעקבות תנאי הנסיעה הקשים בכבישים.
שלג כבד ירד באזור פריז מהבוקר, בעוד שדרום בריטניה צפוי להיות האזור שייפגע בצורה הקשה ביותר מחר ובשישי. אזהרות מזג אוויר קר כיסו היום שטחים נרחבים בצרפת ובבריטניה.
שירות המטאורולוגיה הצרפתי הזהיר מפני שלג שיתפשט על פני המחצית הצפונית של המדינה במהלך יום רביעי. שירות החיזוי הבריטי מסר כי אזהרות הקרח יישארו בתוקף בסקוטלנד, אך יוסרו בהמשך הבוקר ברוב אזורי אנגליה וויילס.
שירותי האוטובוסים בפריז הושעו, בזמן שחנויות נערכו ליום הראשון של מבצעי תחילת השנה.
כמויות שלג כבדות מהרגיל לאזור גרמו השבוע לכאוס תחבורתי במערב היבשת. חברת התעופה ההולנדית KLM ביטלה 600 טיסות שתוכננו ליום רביעי בנמל התעופה סכיפהול באמסטרדם, ביום השישי ברציפות של שיבושים באחד מצמתי התעופה העמוסים באירופה.
KLM הזהירה כי היא מלאי נוזל הפשרת הקרח למטוסים הולך ואוזל לה, וכי עיכובים באספקה הקשו על חידושו. שותפתה, אייר פראנס, מסרה כי אינה מודעת למחסור כזה בצרפת. נמל התעופה סכיפהול מסר כי עדיין יש ברשותו מלאי מספק של סוג אחר של נוזל הפשרה, המשמש לפינוי מסלולי ההמראה והנחיתה.
במקביל, רשות התעופה האזרחית של צרפת ביקשה מחברות התעופה לצמצם ב-40% את מספר הטיסות בנמל התעופה הבינלאומי המרכזי של פריז, שארל דה גול, וב-25% את מספר הטיסות היוצאות מנמל אורלי הקטן יותר. בבריסל בוטלו חלק מהטיסות, והפשרת הקרח ממסלולי ההמראה ומכנפי המטוסים גרמה לעיכובים.
הרשויות בהולנד קראו לעבוד מהבית אם הדבר אפשרי. בצרפת אסרו הרשויות על משאיות ואוטובוסים של תלמידים לעלות על הכבישים בכשליש מהמחוזות המנהליים במדינה, רובם בחלקה הצפוני.
מנכ"ל רשת קרפור, אלכסנדר בומפאר, אמר כי איסור תנועת המשאיות יגרום לשיבושים מסוימים בשרשראות האספקה, ובפרט באספקת תוצרת טרייה.
