וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הלם בקוטב: הצלמים נשכבו על הקרח ולא האמינו מי החליט להצטרף אליהם

8.1.2026 / 0:08

טרי נוח וחבריו בסך הכל רצו לצלם את הנוף הקפוא באי המבודד, כשפתאום הבחינו בדמויות לבנות מתקרבות אליהם. הסרטון שצבר 26 מיליון צפיות בטיקטוק מתעד רגע נדיר, מפחיד וקסום כאחד עם "אורחים" שפשוט לא רואים בבני אדם אויב

מפגש עם זאבי קוטב/awolfadventure

מפגש עם חיות בר בקוטב הוא בדרך כלל סיבה לדאגה, אבל עבור הצלם טרי נוח והצוות שלו, מה שהתחיל כיום צילום שגרתי הפך לרגע סוריאליסטי של פעם בחיים ששבר את הרשת עם כ-26 מיליון צפיות.

האירוע התרחש ליד יוריקה, בסיס מחקר מרוחק על האי אלסמיר שבצפון קנדה. בסרטון הוויראלי שהעלה טרי, נראים הצלמים כשהם שוכבים שטוחים על הקרח, מנסים לשמור על פרופיל נמוך ולהתמזג עם השטח. לפתע, המצלמה קולטת תנועה. מתוך המרחבים הלבנים מגיחים שני יצורים פרוותיים, טורפי-על מרשימים, ומתחילים להתקרב אליהם בצעדים מדודים.

זה היה רגע שבו הלב מחסיר פעימה: האם לברוח? האם לקפוא במקום? הצלמים בחרו להישאר דוממים. לתדהמתם, צמד זאבי קוטב (Arctic Wolves) ניגש אליהם בסקרנות רגועה להפליא. במקום לתקוף, הזאבים רחרחו אותם מקרוב, ואחד מהם אפילו נשכב לרגע לצדם על השלג, כאילו היו חברים ותיקים ללהקה. לאחר "בדיקה ביטחונית" קצרה, האורחים המפתיעים קמו והמשיכו בדרכם באדישות.

ככה זה נראה

"הרגשתי שאני יכול ללטף אותו"

"זו הייתה אחת החוויות הטובות ביותר שהיו לי אי פעם", כתב טרי, הבעלים של חברת הטיולים 'Ausuittuq Adventures', לעוקבים שלו באינסטגרם. "הזאב הארקטי היה כל כך רגוע, הרגשתי שאני יכול ללטף אותו".

טרי סיפר שהמפגש היה השיא של יום תצפית ארוך. "צפינו בהם מחכים ליד חור בקרח בניסיון לצוד כלב ים, ללא הצלחה. אחר כך ראינו אותם מוצאים נבלה, אוכלים ונחים ורק אז הם החליטו לגשת אלינו ולהמשיך ביום שלהם".

די, שילמתם מספיק

3 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

אלה התמונות שיצאו מהמפגש

@silas.pijamini Photo credits to Terry Noah! Please make sure to follow his Facebook page! #arcticwolf #ausuittuqadventures ♬ suara asli - ???.?? - ?????

למה הם כל כך נחמדים?

התגובות ברשת נעו בין התפעלות לחרדה. גולש אחד כתב: "הזאב שהתקרב הוא האלפא. הוא סימן את הריח שלו על הקרח כדי לזכור שזה המקום שבו הוא פגש בני אדם". גולש אחר, תושב אלסקה, מיהר לצנן את ההתלהבות: "זאבים הם לא 'חברותיים', הם ביישנים וסקרנים. תזכרו - דברים שנראים כמו חברים הם לא תמיד ידידותיים".

אז איך מסבירים את הרוגע הזה? לפי הקרן הבינלאומית לרווחת בעלי חיים (IFAW), התשובה טמונה בבידוד הקיצוני. זאבים ארקטיים חיים בסביבה כל כך עוינת ומרוחקת, שהם כמעט ולא נתקלים בבני אדם. "בניגוד לזאבים אחרים שנאלצים להתמודד עם פלישת האדם לשטחם מדי יום ולמדו לפחד מאיתנו, לזאבי הקוטב אין חוסר אמון טבעי בבני אדם", מסבירים ב-IFAW.

"המעטים שזכו לצפות בהם בטבע מציינים עד כמה הם שובבים ולא מפחדים", נכתב באתר הארגון. עם זאת, המומחים מזהירים כי שינויי האקלים והתיעוש הגובר בקוטב עלולים לשנות את המצב העדין הזה ולהרוס את בית הגידול הייחודי שלהם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully