אינה דנילוב, בת 49 מפרדס חנה, נדקרה במהלך הלילה (שני) בפרדס חנה, ולפי החשד בעלה הוא שדקר אותה. לזוג חמישה ילדים, בהם ארבעה ילדים בוגרים וילד בן 10. בני הזוג היו מוכרים לרווחה, אך לא על רקע סכסוך ביניהם. המשטרה פתחה בחקירה.
הדיווח התקבל במשטרה בסביבות השעה 4:00 על ידי בתה של דנילוב בת ה-20. הבת שהתה בבית יחד עם אחיה בן ה-10, בזמן שלפי החשד האם נדקרה למוות על ידי האב.
הבעל, החשוד ברצח, בן כ-50, הסתתר בסמוך ולאחר חיפושים נעצר. בשנים 2017 ו-2018 הוגשו תלונות, אך הפרקליטות לא הגישה כתב אישום. בשנת 2025 התקבלה תלונה על אלימות בבית שלא נגד דנילוב, אך לפי המידע שנמסר, בני המשפחה לא רצו להגיש תלונה רשמית ולכן התיק נסגר.
הבעל יובא הבוקר לבית המשפט השלום בחדרה.
שכניה של אינה דנילוב שיחזרו בשיחה עם וואלה את רגעי האימה ואמרו כי שמעו צעקות מבית המשפחה ואת הבת קוראת לאב "לא, אבא די!". עם זאת, השכנים העידו כי בזחמן אמת לא הבינו את הטרגדיה שהתחוללה שם.
עוד סיפרו על דנילוב: "היא היתה אשה נהדרת, סבתא נהדרת, אמא נהדרת, אשה נהדרת ושכנה נהדרת. גם הילדים שלה מקסימים". על הטרגדיה היא אמרה, "גורל. זה נורא עצוב. לא יודעת אם אפשר לומר שזה משהו שהיה ידוע מראש אבל כן, היו הרבה בעיות. כך הבנתי. היא לא סיפרה אף פעם. מהבית שמעו מפעם לפעם צעקות".
אחיינה של אינה, אלכס חפץ, שוחח עם וואלה ושיתף בתחושות הקשות. "היא היתה כמו אמא שנייה שלי", סיפר. "הייתה אישה זהב שגידלה אותי כשעלינו ארצה וההורים שלי עבדו. קראתי לה 'אמא'. היא עשתה הכל בשביל המשפחה והילדים, לא מאמינים שהוא לקח אותה מאיתנו".
עמותת 'לא לאלימות נגד נשים' מסרו בתגובה: "אישה בת 49 נרצחה הלילה בדקירות סכין בפרדס חנה, ככל הנראה על ידי בעלה. לדברי דנציגר, מקרי הרצח הרבים של נשים, עקב אלימות במשפחה, מעידים בבירור על מציאות בלתי נסבלת, מציאות בה האלימות מחלחלת ומסלימה בכל תחומי החברה, והיא אינה פוסחת על הבתים, המרחבים הכי פרטיים ואינטימיים שלנו. אסור לנו לקבל את המציאות הזו כגזרת גורל, ולהמשיך בשיח שמסתפק בהבעת זעזוע וצער על כל מקרה, אלא יש לנקוט באמצעים ממשיים ויצירת שינוי עמוק ויסודי, שכן האלימות במשפחה משקפת כשל חברתי, וכל עוד לא נתמודד עם שורשיה, לא נצליח למגרה".
גם יפעת סלע, יו"ר תנועת אמונה, התייחסה: "שנת 2026 רק החלה וכבר אישה נוספת איבדה את חייה באכזריות, על פי החשד בידי האדם הקרוב לה ביותר. זהו אירוע מזעזע שממשיך את השנה שהסתיימה עם עלייה מדאיגה במספר הנשים שנרצחו בישראל, וממחיש עד כמה מדובר בתופעה מערכתית. אלימות בתוך המשפחה אינה גזירת גורל, היא כשל חברתי שמחייב טיפול נחוש, מתמשך ורב-מערכתי. המדינה חייבת לפעול באופן מיידי בחקיקה, באכיפה, במניעה ובחינוך, כדי שנשים לא ימשיכו לשלם בחייהן על אדישות, הזנחה ואי לקיחת אחריות".
