וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אבל במשפחת קנדי: הנכדה הלכה לעולמה אחרי מאבק בסרטן סופני

סוכנויות הידיעות

עודכן לאחרונה: 30.12.2025 / 23:49

טטיאנה שלוסברג הלכה לעולמה בגיל 35. בני משפחתה: "טטיאנה היפה שלנו הלכה מאיתנו הבוקר. היא תמיד תישאר בליבנו". רק לאחרונה היא חשפה את דבר מחלתה וכתבה: "הוספתי טרגדיה חדשה למשפחתנו, ואין לי מה לעשות בנושא"

רוברט קנדי ג'וניור, שר הבריאות של ארה"ב, מכריז על מדיניות חדשה בנוגע לדיאטות/רויטרס

טטיאנה שלוסברג, נכדתו של נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ון קנדי הלכה לעולמה היום (שלישי) בגיל 35. רק לאחרונה, שלוסברג הודיעה כי היא אובחנה בסוג אגרסיבי של סרטן, ושנותרה לה פחות משנה לחיות. "טטיאנה היפה שלנו הלכה מאיתנו הבוקר. היא תמיד תישאר בליבנו", נכתב בהודעה שפרסמה המשפחה ברשתות החברתיות.

הנכדה חשפה את דבר מחלתה מאמר שפורסם בניו יורקר ביום שבת, ביום השנה ה־62 להתנקשות בסבה. שלוסברג היא עיתונאית העוסקת בנושאי אקלים, והייתה מתנגדת בולטת למינויו של קרוב משפחתה, רוברט קנדי ג'וניור, לתפקיד שר הבריאות תחת הנשיא דונלד טראמפ.

במאמרה, תיארה שלוסברג - אם לשניים - את החרדה שחשה כאשר צפתה באישור מינויו של בן דודה בזמן שהיא עצמה נלחמה במחלתה. לפי מאמרה של שלוסברג, שכותרתו "הקרב בדם שלי", היא אובחנה בלוקמיה מיאלואידית חריפה לאחר שילדה במאי 2024.

היא תיארה את אורח חייה הבריא בעבר, שכלל ריצה, סקי ואפילו שחייה בנהר ההדסון בניו יורק, "באופן אירוני, כדי לגייס כסף לאגודה ללוקמיה ולימפומה". למרות טיפולים, כולל השתלת מח עצם וכימותרפיה, הרופאים אמרו לה שהתוצאות אינן מעידות על סיכוי טוב לשרוד.

"במהלך הניסוי הקליני האחרון, הרופא שלי אמר שהוא יכול להשאיר אותי בחיים שנה, אולי", כתבה. "המחשבה הראשונה שלי הייתה שהילדים שלי, שהפנים שלהם חקוקות תמיד על פנים העפעפיים שלי, לא יזכרו אותי".

טטיאנה שלוסברג, נכדתו של ג'ון קנדי/GettyImages

שלוסברג היא בתם של המעצב אדווין שלוסברג והדיפלומטית קרולין קנדי. היא נכדתו של ג'ון פ. קנדי, הנשיא ה־35 של ארצות הברית, ושל הגברת הראשונה ג'קי קנדי. לאחר שדודה ג'ון פ. קנדי ג'וניור נהרג בהתרסקות מטוס בגיל 38 וסבתה ג'קלין מתה ממחלה כשהייתה פעוטה, שלוסברג תיארה גם את הכאב שהיא חוששת שהמוות שלה יגרום לאמה, ששימשה בעבר כשגרירת ארצות הברית באוסטרליה וביפן.

"כל חיי ניסיתי להיות טובה - תלמידה טובה, אחות טובה ובת טובה, ולהגן על אמי ולא לגרום לה צער או כעס", כתבה. "עכשיו הוספתי טרגדיה חדשה לחייה, לחיי משפחתנו, ואין שום דבר שאני יכולה לעשות כדי לעצור זאת".

היא תיארה גם את צערה כשצפתה בבן דודה, המכונה RFK ג'וניור - בנו של רוברט קנדי, שנרצח גם הוא במהלך קמפיין לנשיאות - מתמנה לתפקיד שר הבריאות של טראמפ. "צפיתי ממיטת בית החולים שלי איך בובי, בניגוד להיגיון ולשכל הישר, אושר לתפקיד, למרות שמעולם לא עבד ברפואה, בריאות הציבור או בממשל", כתבה. "פתאום, מערכת הבריאות שעליה אני תלויה הרגישה מתוחה, רופפת".

מוקדם יותר החודש הודיע אחיה, ג'ק שלוסברג, כי הוא מתכנן להתמודד לקונגרס בניו יורק. הוא שיתף את מאמרה באינטרנט ביום שבת, עם הכיתוב: "החיים קצרים - תנו לזה לקרות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully