וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: ישראל ניסתה לאסוף מידע על מיקום גופתו של רן גויאלי - ו"חטפה" פעיל ג'יהאד איסלאמי

עודכן לאחרונה: 28.12.2025 / 19:39

לפי דיווח בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", אותן פעולות ישראליות נעשו מעבר ל"קו הצהוב" ברצועת עזה. בישראל מתעקשים על החזרת גופתו של גויאלי כתנאי לתחילת השלב השני בתכנית טראמפ. בארגון הטרור מכחישים את המידע, אך בישראל מעריכים שהיא בידיו

עצרת להשבתו של רני גוואלי החטוף החלל האחרון שבידי מחבלי החמאס, 20.12.25/באדיבות המתנדבים

ישראל ביצעה כמה פעולות חשאיות מעבר ל"קו הצהוב" ברצועת עזה בניסיון לאסוף מידע על מקום הימצאות גופתו של החטוף האחרון רן גואילי - כך דווח הערב (ראשון) בעיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט היוצא לאור בלונדון.

מקורות פלסטיניים מדווחים בנוסף שבמסגרת הפעולות החשאיות, צה"ל "חטף" חבר זרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, שלפי ההערכות מחזיקה בגופתו של גואילי. הג'יהאד האסלאמי מכחיש שהוא מחזיק בה, אך בישראל מעריכים שהיא בידיו.

לפי הדיווח, חמאס חיפש אחר גופתו של גואילי במוקדים שונים בעיר עזה, על בסיס מידע שהעבירה ישראל דרך המתווכות בשבועות האחרונים, כולל שמות של אנשים שלפיה היו אחראים על החזקתו. עם זאת, המידע לא הוביל למציאת הגופה. ישראל מתעקשת על החזרת גופתו של גואילי לפני המעבר לשלב השני של הפסקת האש ברצועת עזה. נושא זה יעלה לדיון בפגישה המתוכננת מחר בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במאר-א-לאגו בפלורידה.

ראזי חמד, חבר הלשכה המדינית של חמאס וחבר בצוות המשא ומתן של התנועה, אמר בראיונות טלוויזיוניים לפני כמה ימים כי אין בידי ארגון הטרור מידע ודאי בנוגע לגופה.

כבר 814 ימים גופתו ברצועת עזה. רן גואילי/דוברות משטרת ישראל, משטרת ישראל

ראש הממשלה בנימין נתניהו יצא לדרכו הבוקר (ראשון) לארצות הברית לקראת פגישתו עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ. הוא צפוי לנחות בשעה 21:00 (שעון ישראל) בפלורידה, שם ייפגש באחוזתו של טראמפ במר-א-לאגו שבפאלם ביץ'.

הממשל האמריקאי, ובראשו טראמפ, מגיעים לפגישה עם סדר יום ברור: התקדמות העסקה בעזה לקראת שלב ב', הקמה מוקדמת ככל האפשר של מועצת שלום, ולאחריה גוף שלטוני פלסטיני טכנוקרטי מקומי - המבוסס בין היתר על פלסטינים שפעלו עד כה מחוץ לרצועה בין אם ביהודה ושומרון ובין אם בגולה הפלסטינית בחו"ל, ובהמשך הקמת כוח ייצוב בינלאומי.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך ביטוח רכב משתנה ברכב יד שנייה לעומת רכב חדש?

בשיתוף הפניקס סמארט

החטוף האחרון בידיהם? פעילי הג'יהאד האיסלאמי/אתר רשמי, סוכנות הידיעות העזתית "ספא"

לשכת ראש הממשלה הודיעה בשבוע שעבר כי מתאם השבויים והנעדרים תא"ל במיל' גל הירש - יצא לקהיר, וזאת על מנת לקדם את החזרתו של החטוף חלל האחרון. זאת, כחודש לאחר שגואילי נותר החלל חטוף האחרון ברצועה.

גואילי, בן 24 ממיתר, היה לוחם יס"ם במחוז נגב של משטרת ישראל ונהרג בקרב בקיבוץ עלומים. גופתו נחטפה לרצועת עזה. הוא הותיר אחריו את ההורים טלי ויצחק, ואת האחים עומרי ושירה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully