וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חוק הגיוס הוא האתגר הקשה ביותר של נתניהו אצל חוגי הימין

עודכן לאחרונה: 26.12.2025 / 11:56

סיפור "הסחיטה", שסיפר דוברו לשעבר של ראש הממשלה נתניהו על כך שגלנט תקף מאבטחים בימיה הראשונים של המלחמה, היא ראיה שיש להטיל ספק באמינות דבריו. הדבר המזיק ביותר לפוליטיקאי הוא עננה מעל ראשם - בדיוק כמו שקטארגייט רובצת מעל נתניהו

בווידאו:אלי פלדשטיין, דיון בפרשת המסמכים המסווגים, בית המשפט המחוזי בתל אביב, 29 באפריל 2025/הודיה רן

זה קרה חמישה ימים אחרי השבעה באוקטובר, התאריך היה 12.10.23, השעה 13:47 בצהריים.
בכניסה לבניין פרס בקריה, שם נמצאת לשכת ראש הממשלה, עומדים מאבטחים של משרד ראש הממשלה ופקידות קבלה שבודקות אישורי כניסה למקום המאובטח. שר הביטחון יואב גלנט מגיע כעוס וטעון, הימים הם הימים הראשונים אחרי הטבח הנורא, אין יום ואין לילה ואם זה לא מספיק - היחסים שלו עם ראש הממשלה רעועים ממילא עוד מתקופת הרפורמה המשפטית.

לא זו אף זו, באותה שעה גלנט חשב שהדיון בבור, אך התגלה שהדיון בכלל בלשכת ראש הממשלה ושר הביטחון הגיע עצבני מאד. בכניסה עומד מאבטח של משרד ראש הממשלה, גלנט וצוותו, על מאבטחיו ומזכירו הצבאי, נעצרים על ידו ומעוכבים עד לבדיקת אישוריהם, גלנט מאבד עשתונות, שולח יד לעבר הצווארון בחולצה של אותו המאבטח, מסובב אותו כמעין חניקה, דוחף אותו אחורה, ומורה לו "תפתח לי את השער עכשיו ומיד".

גלנט נכנס, המאבטח הלך לשתות כוס מים וצוות הדוברות של גלנט ביקש מצוות הדוברות של נתניהו למחוק את התיעוד ממצלמות האבטחה. מי שחשב שהתיעוד באמת יימחק יש לי גרסא של פצ"רית טוענת שלא יודעת מי הדליף סרטון למכור לו.

איבד עשתונות. שר הביטחון לשעבר יואב גלנט/אתר רשמי, ללא
שאלה אחת שדנו עליה השבוע בליכוד היא על סביבת העבודה של ראש ממשלה, או איך שהגדיר את זה השבוע אחד משרי הליכוד – "איך אדם עם יכולות גבוהות מקיף את עצמו באנשים כל כך נמוכים"

הסיפור הזה צף השבוע שוב אחרי שאלי פלדשטיין טען בראיון שפורסם איתו ב'כאן' שלשכת נתניהו מחזיקה תיעוד של גלנט מתנהג באלימות כלפי מאבטחים ולכן הוא לא פתח את הפה. ובכן, פלדשטיין מגזים. מגזים מאד. נכון, אין עילה לאלימות, נכון, אם תיעוד שכזה ייצא זה בהחלט מביך עבור גלנט, אבל בואו, חמישה ימים בתוך כאוס נוראי, בלי שעות שינה בתקופה הקשוחה ביותר בתולדות עם ישראל- גלנט כעס על מאבטח, זה לא בסדר אבל זו לא סחיטה או משהו שיגרום לגלנט, מפקד שייטת לשעבר שראה גם קרבות בחייו, להתכנס לביתו ולרעוד מפחד.

אם פלדשטיין הגזים בזה, בכמה פרטים נוספים הוא הגזים? לא, אי אפשר לגמד את מה שהוא סיפר השבוע, אפילו בצלאל סמוטריץ' אמר שמדובר בטירוף מוחלט, אבל הגרסא של פלדשטיין, ביחד עם מראיין רך ששומע את פלדשטיין סותר את עצמו ולא ממש מקשה עליו משאירה כמה שאלות פתוחות באוויר. בכלל, מי שיכול לבדות מפגשים בין מצרים קטארים ואמריקאים ולמכור אותם לעיתונאים שפותחים איתם מהדורה בלי למצמץ, ומי שיכול לספסר בתקופת מלחמה בידיעות גורליות הוא אדם מפוקפק. מפוקפק מאוד.

השאלות מה אוריך ומה נתניהו ידעו עלו נידונו השובע בהרחבה ועוד יידונו בהמשך. שאלה אחת שדנו עליה השבוע בליכוד היא על סביבת העבודה של ראש ממשלה, או איך שהגדיר את זה השבוע אחד משרי הליכוד - "איך אדם עם יכולות גבוהות מקיף את עצמו באנשים כל כך נמוכים".

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

"סביבה נמוכה". ראש הממשלה נתניהו עם ראש לשכתו ברוורמן/אתר רשמי, מארק ישראל סלם

גם יריביו המושבעים של נתניהו יעידו על היכולות שלו, בני גנץ וגדי איזנקוט ידעו לספר לכם על יסודיות, רצינות, ענייניות והרבה אומץ בקבלת החלטות של ראש הממשלה. בטח בתקופה של החלטות הרות גורל כמו תקיפה באיראן ומלחמה בכמה חזיתות. הם לחלוטין לא ידעו להסביר איך אדם כזה מקיף עצמו באנשים שמסתבכים בפרשות הזויות ומטורללות.

אחת הצרות הצרורות הגדולות ביותר של פוליטיקאי היא עננה. משהו שמרחף מעל ראשו. שגורם למצביעים להגיד "בזה אני מאמין לו, בעניין ההוא אני מסכים איתו אבל יש את העניין הזה ש..."

עננה היא דבר נוראי לפוליטיקאי, קריירות הסתיימו, פוליטיקאים בכירים ומוכשרים ברחו מהפוליטיקה בגלל עננה שריחפה מעל ראשם. לנתניהו יש לא מעט אתגרים לקראת מערכת הבחירות הבאה, קטארגייט היא עננה, עננה ביטחונית שרובצת מעל ראשו, מזיקה לו מאד בחוגי הימין ויהיה לו קשה מאד להיפטר ממנה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully