וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צהל ושב"כ הודיעו: "חיסלנו בכיר ב'כוח קדס' האיראני"

עודכן לאחרונה: 25.12.2025 / 16:41

בפעילות מיוחדת של הכוחות בנצריה שבלבנון, חסין מחמוד מרשד אלג'והרי, חוסל המחבל המרכזי ביחידת המבצעים המיוחדת של משמרות המהפכה האיראניות. אלג'והרי, היה מעורב בפעילות טרור בהכוונה איראנית נגד מדינת ישראל בזירת סוריה-לבנון, כך על פי ההודעה המשותפת

חוסל מחבל מרכזי ביחידת המבצעים של 'כוח קדס' האיראני. 25 בדצמבר 2025/דובר צהל

צה"ל ושב"כ הודיעו היום (חמישי) כי חסין מחמוד מרשד אלג'והרי, מחבל לבנוני שפעל בתפקיד מרכזי ביחידת המבצעים של 'כוח קדס' (840) של משמרות המהפכה האיראניות - חוסל.

על פי ההודעה, חסין היה מעורב בשנים האחרונות בקידום מתווי טרור נגד מדינת ישראל בזירת סוריה-לבנון. המחבל המרכזי חוסל במרחב נצריה שבלבנון, במה שנראה כמו תקיפה אווירית.

"חסין פעל תחת משמרות המהפכה האיראניות, והיה מעורב בפעילות טרור בהכוונה איראנית נגד מדינת ישראל וכוחות הביטחון", נמסר. יחידה 840, יחידת המבצעים של 'כוח קדס', בראשות אצע'ר באק'רי וסגנו מחמד רצ'א אנצארי, הינה היחידה המכווינה והאחראית על פעילות טרור איראנית נגד מדינת ישראל.

"המחבל המרכזי ביחידת המבצעים של 'כוח קדס' האיראני - חוסל"/רויטרס

עוד נכתב בהודעה כי "צה"ל ושב"כ רואים בחומרה רבה כל ניסיון לקידום מתווי טרור על ידי המשטר האיראני ושלוחיו וימשיכו לפעול על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל".

במערכת הביטחון מעריכים בימים אלה כי העימות הבא עם איראן - ייראה אחרת, ואף עלול להיפתח במהלך מפתיע של האיראנים. להערכתם, על אף שהזירה האיראנית היא הקטלנית ביותר, הזירה הלבנונית נפיצה יותר. בנוסף, גורמים מעריכים כי מודיעין מוצק עלול להביא את ארה"ב להצטרף לתקיפה, או לתמוך בפעולה ישראלית.

לפי גורמי ביטחון, תהליך השיקום הצבאי של איראן מורכב ממספר רב של צירים, שחלקם נוגעים ישירות לישראל: פרויקט הגרעין, מערך הטילים הבליסטיים, כלי טיס לא מאוישים, מערכות גילוי והתראה, מערכי הגנה אווירית, מימון והכוונה של תשתיות טרור במזרח התיכון, וכן היערכות לפיגועי נקמה נגד אינטרסים ישראליים ויהודיים ברחבי העולם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully