וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השר אלקין הודיע: אחרים את ההצבעה על ועדת חקירה ממשלתית

עודכן לאחרונה: 24.12.2025 / 12:38

השר לא יתמוך ביוזמה הפרלמנטרית להקמת גוף שאינו ממלכתי, למרות הסתייגותו מהנוסח המוצע. הוא טען כי קידום המהלך עלול לעכב בירור כולל, ולמנוע קביעת מנדט שיכלול גם את אוסלו וההתנתקות. במקביל הבהיר כי הוא בעד גוף ממלכתי בהרכב שייקבע בידי השופט סולברג, ולא עמית

השר זאב אלקין הודיע כי לא ישתתף היום בהצבעה במליאה על הצעת החוק להקמת ועדת חקירה שאינה ממלכתית, ולא יתמוך בה, על אף התנגדותו המוצהרת לנוסח החוק. בכך, הוא השר הראשון שהודיע כי לא יתמוך בהצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר מהליכוד.

אלקין הצביע בוועדת שרים לחקיקה נגד החוק, והסביר את התנגדותו לנוסח הנוכחי. לדבריו, קידום ההצעה עלול לעכב את הקמתה של ועדת חקירה, ולמנוע מהממשלה להגדיר מנדט חקירה שיכלול גם את הסכמי אוסלו ותוכנית ההתנתקות. עם זאת, אלקין אמר כי "כחבר ממשלה, איני יכול להצביע בניגוד לעמדת הממשלה, ולכן אמנע מהשתתפות בהצבעה במליאה".

השר זאב אלקין. "כחבר ממשלה, איני יכול להצביע בניגוד לעמדת הממשלה"/ראובן קסטרו

השר אלקין הודיע כי תומך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית שתהיה מקובלת על כלל חלקי הציבור. לשיטתו, מנדט הוועדה צריך להיקבע על ידי הממשלה ולכלול גם את אוסלו וההתנתקות, בעוד שהרכב הוועדה ייקבע על ידי השופט סולברג ולא על ידי השופט עמית, על רקע חוסר אמון ציבורי רחב בעמית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully