וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במערכת הביטחון חוששים מהסלמה איראנית - שתסיט את הזעם מבפנים

עודכן לאחרונה: 20.12.2025 / 22:20

המשבר הכלכלי המחריף, ההפגנות בעיר הקדושה משהאד - והמירוץ לחימוש אחרי מבצע "עם כלביא": בישראל חוששים שטהרן תחפש להגביר את המתיחות האזורית כדי להסיט מענייני הפנים - וגם: איך הטורקים מהדקים את הקשר?

תרגיל של משמרות המהפכה של איראן/רשתות חברתיות

לאור הדיווחים לפיהם נתניהו ינסה לשכנע את הנשיא טראמפ כי יש לתקוף באיראן, גורם ביטחוני בכיר העלה חשש כי האיראנים מעוניינים בהגברת מתיחות - כדי להסיט את תשומת הלב מבעיות הפנים המחריפות.

המצב הפנימי באיראן כבר נמצא במגמה שלילית בשנתיים האחרונות, אך לאחר מבצע "עם כלביא" התעצמו המשברים בתחום רבים בהם: המחסור במים, חשמל, דלק ונמשך איבוד ערכו של הריאל האיראני.

ברקע המשבר הכלכלי הפוקד את המדינה בשבוע שעבר התגברו ההפגנות במשאהד, עיר בצפון-מזרח איראן נגד המשטר. מדובר אומנם בעיר במרחק של 900 ק"מ מטהראן אבל היא מוגדרת כעיר השנייה בגודלה באיראן אך נחשבת לקדושה ביותר. בעיקר בזכות מקדש האימאם רזא, אתר עלייה לרגל עצום ומפואר עבור מוסלמים שיעים מכל העולם.

ההפגנות במשהאד על רקע העלייה במחירי השוק הן משמעותיות במיוחד בגלל האופי הייחודי של העיר: "בירה דתית" והמעוז השמרני ביותר של המשטר. לכן, אם שם פורצות הפגנות זה אמור להדליק "נורות אדומות".

לקראת סבב ב'?. תרגיל של משמרות המהפכה של איראן/רויטרס

החשש הגדול במערכת הביטחון

בנוסף, בישראל מודאגים מהקשר האיראני-טורקי סביב עתידה של סוריה בפרט והמזרח התיכון בכלל. במיוחד על רקע העובדה שטורקיה הקצינה מאוד את המדיניות כלפי ישראל בתקופה האחרונה למרות מערכת היחסים החמימה בין נשיא טורקיה טג'יפ ארדואן לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

גורם ביטחוני בכיר אמר השבוע כי החשש הגדול הוא שאיראן על רקע המצב הקשה בתוך המדינה ובזירת החוץ, בדגש מול ארה"ב, תנסה להיחלץ ממצבה באמצעות הגברת המתיחות מול ישראל. בכך, יפנה משטר האייתולות את תשומת הלב מבעיות הפנים החוצה. לכן, בישראל צריכים לשקול דרכי פעולה.

מקור דאגה נוסף במערכת הביטחון היא ההתרעה הפומבית של ראש המוסד דדי ברנע שאמר כי למרות הפגיעה הקשה בפרויקט הגרעין האיראני, הרעיון לפיתוח נשק גרעיני לא נעלם ותהיה זו חובה לגרום לכך שזה לא יקרה לעולם.

sheen-shitof

עוד בוואלה

פריצות הדרך, הטיפולים ומה צופן העתיד? כל מה שצריך לדעת על סו

בשיתוף סאנופי

חשש גדול שאיראן תנסה להיחלץ ממצבה באמצעות תקיפת ישראל. המנהיג העליון של איראן חמינאי/רויטרס

האיראנים חוקרים את הכישלון הגדול

משמרות המהפכה והצבא האיראני פתחו מיד אחרי מבצע עם כלביא בתחקיר מעמיק כדי להבין את גודל הכישלון מול צה"ל וקהילת המודיעין לה היה חשופים כ"ספר פתוח".

בהתאם לכך החל מסע ציד כנגד גורמים שנטען על ידי גופי הביטחון האיראנים כי הם שיתפו פעולה עם ישראל. במקביל פתחו האיראנים במרוץ חימוש כדי להשיב לעצמם את ארסנל הנשק שקדם למערכה עם ישראל ואף להתעצם בתחומים נוספים.

לפי הערכות במערכת הביטחון ברגע שהאיראנים יצליחו למלא את המחסנים בטילים בליסטיים הם יגבירו חיכוך במזרח התיכון ויהיו יותר אגרסיבים כלפי מדינות האזור.

הציג בפני הנשיא האמריקני אפשרויות תקיפה חדשות. נתניהו וטראמפ/אתר רשמי, הבית הלבן

הדיווח הדרמטי: נתניהו ינסה לשכנע את טראמפ כי יש לתקוף באיראן

ברשת NBC האמריקנית דווח היום כי ראש הממשלה נתניהו צפוי להציג בפני הנשיא טראמפ אפשרויות לתקיפות חדשות באיראן במהלך פגישתם בסוף החודש זאת על רקע החשש שטהרן מרחיבה את תכנית הטילים שלה מאז תום העימות בין המדינות ביוני. גורם מדיני התייחס לדיווח ומסר לוואלה: "נשאיר את תוכן הפגישה ונושאים שידוברו במסגרתה לפגישה עצמה".

הדיווח ציטט גורם המעורה בפרטי התוכנית בישראל וארבעה גורמים אמריקנים לשעבר. עוד דווח שבישראל מודאגים מכך שאיראן משקמת אתרים להעשרת אורניום שהותקפו על ידה ועל ידי ארצות הברית - אולם הם מודאגים יותר מקצב שיקום תכנית הטילים ומערכות ההגנה האווירית.

הגורמים אמרו שבפגישתם המתוכננת בין טראמפ לנתניהו, שאמורה להתקיים בסוף החודש באחוזתו של הנשיא בפלורידה מאר-א-לאגו, ידגיש ראש הממשלה כי הרחבת תכנית הטילים של איראן מהווה איום שעשוי לדרוש תגובה מהירה.

לדברי הגורמים שצוטטו בכתבה, חלק מטיעוניו של נתניהו צפויים להתמקד בכך שפעולותיה של איראן מהוות סכנה לא רק לישראל אלא גם לאזור הרחב יותר, כולל לאינטרסים של ארצות הברית. עוד דווח שכי ראש הממשלה צפוי להציג לטראמפ אפשרויות להצטרפות או לסיוע אמריקני בכל פעולה צבאית חדשה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully