"שובר חומות" בטובא-זנגריה.
תושבים: "תג מחיר של המשטרה ובן גביר"
המשטרה פעלה הבוקר (שלישי) בגליל העליון והתושבים זועמים. אחרי מספר אירועי ירי בשבוע שעבר בטובא-זנגריה, בהם אלה שגרמו לבהלה לתושבי קיבוץ כפר הנשיא הסמוך שטענו כי הם "חיים במצור", הבוקר פועלת המשטרה בצפון תחת מדיניות השר בדומה לפעילות בדרום. בפעילות משטרתית ממוקדת מבצעים כעת שוטרים הריסה של חומה באורך של כ-200 מ'(!) שלטענת גורמי האכיפה מקיפה את אחד ממתחמי הבתים של משפחות המעורבות באירועי הירי. בימים האחרונים עצרה המשטרה מספר תושבים בטובא, ונתפסו שלושה אקדחים.
תושבים בכפר טובא טוענים כי "בן גביר והמפכ"ל עושים להם 'תג מחיר' ופועלים מול משפחות נורמטיביות". בן גביר בתגובה:" מי שיורה ישלם מחיר".
המשטרה אומרת שהחומה נבנתה על קרקע חקלאית בניגוד לחוק ולאחר שניתנו לבעל המקום מספר התראות לאורך השנים האחרונות.
מפקד מחוז צפון - ניצב מאיר אליהו: "אנחנו נמשיך ונפעל ביד קשה כנגד כל אותם עבריינים המטילים אימה ופחד ופוגעים באיכות חייהם ובבטחונם של האזרחים הנורמטיבים בצפון. לא נאפשר מצב בו עבריינים שמבצעים ירי ללא הבחנה וגורמים לאזרחים תמימים להתסתגר בבתיהם, ימשיכו להסתתר מאויביהם מאחורי חומות בצורות".
