גשמי הברכה שיורדים בימים האחרונים עדיין לא ניכרים בכנרת, ביממה האחרונה (חמישי) עלה מפלס האגם בחצי סנטימטר בלבד, כך שמפלס הכנרת נותר 41.5 סנטימטרים, מתחת לקו האדום התחתון.
על מנת שתחזור לימי תפארתה, ותגיע לגובה המקסימלי שלה, חסרים לכנרת עוד 4 מטרים ו-61.5 סנטימטרים. בתאריך המקביל בשנה שעברה היה מפלס הכנרת גבוה ב-2.11 מטרים בהשוואה להיום. החורף השחון שפקד אותנו בשנה שעברה הביא להתייבשות מקורות המים של הכנרת, ולירידה חדה במפלס האגם הלאומי.
כעת, מקווים החקלאים בצפון, שהמערכת החורפית הנוכחית תהיה פתיח לחורף ברוך במשקעים, שפיעת מעיינות, זרימות בנחלי הצפון ולעלייה משמעותית במפלס הכנרת.
בין החקלאים שמברכים על הגשם שהגיע - ישנם הדבריאים. במועצה להאבקה ודבש סיפרו על ההמתנה הגדולה לגשמים החשובים כל כך לענף: "הדבוראים חיכו בכיליון עיניים לגשמי החורף שירוו את צמחי החקלאות והבר שיפרחו באביב", שיתפו.
הדבוראים נערכו לקראת הסופה, והגיעו לכלל שטחי הצבת הכוורות, לבדוק את מצבן ולוודא כי לא ייפגעו מהגשמים והרוחות, תוך הידוק וחיזוק דפנות וגגות הכוורות. גל גולן, דבוראי מכוורת 'מרדכי גולן' שבמושב גילת בנגב, שיתף והדגיש: "לאחר תקופת בצורת ארוכה, הגשמים הרבים ייטיבו עם החקלאות והטבע, וכך גם עם הדבורים, מאחר ויבטיחו את פריחות האביב והקיץ הבאות, במטעי הפרי ופרחי הבר, שיביאו שפע ימי אגירה והתפתחות מואצת של הכוורות לאספקת כמויות גדולות של דבש".
