וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מתתי ל-17 דקות": התמוטטה בחדר כושר וחושפת מה ראתה כשלבה נדם

11.12.2025 / 12:56

ויקטוריה תומאס הייתה בשיא הכושר כשליבה הפסיק לפעום באמצע אימון. בזמן שהפרמדיקים נלחמו על חייה, היא טוענת שריחפה מעל גופה והביטה למטה במחשבה אחת מוזרה: "הרגליים שלי נראות שמנות". סיפור ההישרדות הבלתי יאומן

הטריילר ל"After Death"/Angel Studios

עבור רוב האנשים, "מוות קליני" וחווית סף מוות מתקשרים לסיפורים על אור לבן, שלווה אינסופית או מפגש עם קרובי משפחה שמתו. אבל עבור ויקטוריה תומאס (כיום בת 41), החוויה של המעבר לעולם הבא הייתה הרבה יותר פרקטית - וקצת פחות רוחנית.

תומאס הייתה בת 35 ובעיצומו של אימון אינטנסיבי בחדר הכושר. לפתע, היא הרגישה בחילה ואמרה לחברתה שהיא מרגישה ש"כל האנרגיה והכוח פשוט התרוקנו מהגוף". רגעים ספורים לאחר מכן, היא התמוטטה על הרצפה. היא לקתה בדום לב. אמבולנס הגיע תוך דקות והפרמדיקים החלו בפעולות החייאה, אך הדקות נקפו וויקטוריה לא הגיבה. במשך 17 דקות תמימות, ליבה לא פעם.

"לא ראיתי אור, ראיתי מכונות צהובות"

ויקטוריה מתארת חוויה חוץ-גופית ברורה מאותם רגעים קריטיים. "כשזה קרה, הכל נהיה שחור ולא היה כלום, ואז נעשיתי מודעת לכך שאני מסתכלת למטה על הגוף שלי", היא משחזרת. "ריחפתי ליד התקרה והסתכלתי למטה על עצמי שוכבת על רצפת חדר הכושר. המחשבה הראשונה שלי הייתה שהרגליים שלי נראות ממש שמנות", היא מספרת בכנות משעשעת. בדיעבד, כשהסתכלה על תמונה שצולמה דקות לפני ההתמוטטות, היא הבינה שרגליה אכן היו נפוחות בצורה חריגה באותו יום.

בניגוד לתיאורים רומנטיים של רגעי המוות, ויקטוריה מדגישה: "לא ראיתי אור ולא הרגשתי שלווה, פשוט צפיתי בעצמי, ויכולתי לראות כמה מכונות צהובות סביבי". לאחר 17 דקות מורטות עצבים, ליבה חזר לפעום בזכות העקשנות של הצוות הרפואי. היא הועברה לבית החולים בבריסטול, העבירה שם שלושה ימים בתרדמת, ולאחר שהתעוררה עברה ניתוח להשתלת קוצב לב ושוחררה לביתה.

עוד בנושא

"מתתי למספר דקות וראיתי את גופי מסתחרר כמו טורנדו, ואז הגיע הקול"

נוירוכירורג בכיר: כשהמוח שלי כבה מצאתי הוכחה שיש גן עדן

sheen-shitof

עוד בוואלה

נזקי טבע בישראל: מה באמת מכוסה בביטוח דירה

בשיתוף הפניקס

ההריון שחשף את הגן הקטלני

הסיפור לא הסתיים שם, אלא רק הסתבך. בפברואר 2021 ויקטוריה נכנסה להריון, מה שיצר עומס אדיר על ליבה וגרם לה לעבור דום לב לעיתים קרובות. בשבוע ה-24 להריון, הרופאים אבחנו אותה עם "מחלת דנון" (Danon disease) - הפרעה גנטית נדירה וקטלנית שמונעת מהלב לנקות את עצמו.

למרות הסיכון, ויקטוריה התעקשה להמשיך את ההריון עד שבוע 30, אז ילדה בניתוח חירום קיסרי את בנה, טומי. הילד שרד, אבל הלב של ויקטוריה נהרס כליל: באפריל 2022 הוא תפקד ב-11% בלבד, והרופאים נתנו לה חודשיים לחיות. "הייתי הרוסה, אבל נשבעתי שלא אעזוב את טומי", סיפרה. לאחר מאבק הישרדותי והמתנה מורטת עצבים ללב מתאים, באפריל 2023 התרחש הנס השני: ויקטוריה עברה השתלת לב מוצלחת. היום היא חזרה לשחק כדורשת 4 פעמים בשבוע, והחדשות הטובות ביותר הן שבדיקות הראו שבנה טומי בן ה-3 בריא לחלוטין ואינו נושא את המחלה הגנטית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully