וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועמד מספר 1 לפיקוד על חיל האוויר יעבור בדיקה על חלקו ב-7 באוקטובר

עודכן לאחרונה: 10.12.2025 / 8:47

שר הביטחון והרמטכ"ל סיכמו על בחינה מיוחדת לחלקו של תא"ל עומר טישלר באירועי 7 באוקטובר. אם יימצא פגם בהתנהלותו, יישקלו חלופות למינוי

הצהרת הרמטכ"ל אייל זמיר לאחר התקיפה הישראלית בלבנון. 23 בנובמבר 2025/דובר צה"ל

המועמד המוביל לפיקוד על חיל האוויר, תא"ל עומר טישלר, יעבור בחינה מיוחדת של חלקו באירועי 7 באוקטובר, בהתאם לסיכום שהושג בין שר הביטחון ישראל כ"ץ לרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר. מבקר מערכת הביטחון יבדוק את החומר הנוגע לתחקיר חיל האוויר ולדו"ח תורג'מן, ובמידה שיימצא פגם בהתנהלותו של טישלר - ייתכן כי יידרשו חלופות למינוי.

טישלר, שכיהן כרמ"ט חיל האוויר בזמן המתקפה, נחשב עד כה למועמד מספר 1 לתפקיד מפקד החיל. במקביל לשמו עולה בתקופה האחרונה גם שמו של תא"ל איל (גריני) גרינבוים, לשעבר מפקד בסיס נבטים, ראש להק מבצעי אוויר וראש מטה החיל. קצינים בחיל האוויר אמרו כי גרינבוים זוכה לתמיכה מקצונה בכירה לשעבר.

הבחינה החדשה נקבעה בפגישה שקיימו אתמול כ"ץ וזמיר, שבה סיכמו לאחד את כלל התחקירים המשלימים לאירועי ה-7 באוקטובר - אלה שעליהם הורה שר הביטחון ואלה שעליהם הורה הרמטכ"ל. מבקר מערכת הביטחון יצורף כמשקיף לצוות הבודק את מסמך "חומת יריחו" ויעודכן גם בתחקירי אגף המבצעים וחיל הים שמנהל צה"ל.

הרמטכ"ל, אייל זמיר, מבור חיל האוויר בזמן תקיפות צה״ל בתימן, 24 באוגוסט 2025/דובר צה"ל

ההודעה מתקשרת גם לאישור סבב המינויים בצה"ל לפני ארבעה ימים. אז אישר כ"ץ את כל המינויים הבכירים, למעט זה של אל"מ (מיל') גרמן גילטמן, שלדבריו "קרא לסרבנות" ומשך את מועמדותו. הצדדים מסרו אז כי מיצוי התחקירים והשלמת המינויים יוסכמו בימים הקרובים.

המהלכים הנוכחיים מגיעים לאחר מתיחות שפרצה בין שר הביטחון לרמטכ"ל, כשכ"ץ טען כי הופתע מקיום דיון שיבוצים בצה"ל ללא תיאום וללא המתנה להמלצות הוועדה שהקים. "מאחר ואני הגורם שמאשר על פי חוק את מינויי הקצינים הבכירים בצה"ל מדרגת אל"מ ומעלה, הטלתי על מבקר מערכת הביטחון, שהוא הגורם המקצועי המוסמך ביותר, להשלים את התחקירים ולהביא בפניי את הממצאים", אמר. הוא ביקש מהרמטכ"ל להשהות את השיבוצים ל-30 יום לצורך קבלת מידע והמלצות לנוהל החדש, הכולל "התייעצויות מוקדמות". כ"ץ הוסיף כי הופתע גם מהסנקציות שהטיל זמיר ומזימון קצינים מבלי לעדכנו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully