הסופה ביירון מקדימה להגיע. גשמים החלו לרדת כבר היום (שני) והם יתפשטו מחר במהלך היום, תחילה בצפון הארץ ואחר כך גם במרכז. קולות רעמים נשמעים במרחב. בלילה שבין שלישי לרביעי וברביעי בבוקר כבר אפשר לצפות לגשמים בעוצמה חזקה ואף להצפות לאורך החוף והשפלה. גשמים ימשיכו לרדת במהלך יום רביעי ובלילה שבין רביעי לחמישי ובמהלך יום חמישי יגיע השיא עם עשרות מילימטרים של גשם בשעות בודדות, רוחות עזות של 80-100 קמ"ש, הצפות בערים, שיבושים ושיטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח.
ביום שישי עדיין ימשיכו לרדת גשמים בעיקר במרכז הארץ.
"ביירון" צפויה להביא עימה כמויות משקעים חריגות, מעל 200 מ"מ באזורים שונים בחוף הצפוני, בגוש דן ובחוף הדרומי.
כמויות אלה גבוהות מהכמות הממוצעת לדצמבר כולו כפי שניתן לראות במפת המשקעים המצטברת ממודל השירות המטאורולוגי.
משרד הפנים פרסמו הודעת אזהרה לקראת הסופה הצפויה, ועדכנו את מזג האוויר הצפוי.
כוחות ההצלה והבטחון נערכים לקראת הסופה. מכבאות והצלה נמסר כי "ההיערכות כוללת: תגבור כלל היחידות, ביניהן יחידות החילוץ ממים זורמים ויחידת "להבה", פריסת צוותים מראש באזורים רגישים ועמדות תצפית לאורך נחלים ואפיקים". בנוסף, "ישנה מוכנות ציוד ייעודי לחילוץ בשטפונות - סירות, חליפות זרימה, אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, והפעלת חדרי פיקוד ושליטה 24/7 ותיאום עם כלל גופי החירום והרשויות המקומיות".
ראש אגף מבצעים, תת טפסר יוסף דקלו מסכם את ההיערכות: "לקראת מזג האוויר הסוער, השלים אגף המבצעים היערכות מבוססת מודיעין, הנשענת על ניתוח מודלים עדכניים של השירות המטאורולוגי. בהתאם לתמונת המצב, ריכזנו כוחות באזורים המועדים והעמדנו בכוננות יחידות חילוץ מיוחדות, כולל סירות ויכולות מוסקות. כוחות הכיבוי פרוסים ומוכנים למענה מהיר לכל תרחיש תוך תיאום עם כלל גורמי החירום".
ממגן דוד אדום נמסר כי " ערוכים לסופה 'ביירון' ולמזג האוויר הסוער שצפוי להתחיל ביום רביעי באזורים רבים ברחבי הארץ וזאת על מנת לטפל בחולים ובנפגעים שונים כתוצאה מנזקי ופגעי מזג האוויר והרוחות הסוערות. מנכ"ל מד"א, אלי בין, הנחה את הכוחות הפועלים בשטח לנקוט בשורת צעדים שתביא אותם למוכנות הגבוהה ביותר על מנת שיוכלו להעניק שירות מלא, מהיר ומקצועי לתושבים גם בתנאים קשים". הם הוסיפו עוד כי "מגן דוד אדום ערוך עם אמבולנסים, ג'יפים עם הנעה כפולה (4X4), טרקטורונים, יונימוג ורכבים ייעודים נוספים על מנת לתת מענה רפואי במקרה הצורך במקומות בהם קיים קושי בעבירות עקב מזג האוויר".
