המשטרה הודיעה על כך שעצרה 18 חשודים מקרב אוהדי הפועל תל אביב, המעורבים לכאורה באירועים שהובילו לפיצוץ הדרבי התל אביבי לפני כחודש וחצי. המשטרה קראה למבצע "אדום בוהק", ורפ"ק קובי גטניו, סגן ראש מפלג תשאול בימ"ר תל אביב הסביר את המהלך בסרטון שלמעלה.
הבוקר (ראשון), עם המעבר לחקירה גלויה, פשטו כוחות משטרה על בתיהם של החשודים במספר כתובות ברחבי הארץ וביצעו מעצרים. החשודים הובאו לחקירה במשרדי הימ"ר מחוז ת"א, ובכוונת המשטרה להביאם לדיון בהארכת מעצרם בהתאם לצורכי החקירה. בהמשך צפויים מעצרים נוספים.
האירוע החגיגי של העיר נהרס לחלוטין לפני כחודש וחצי בעקבות השלכת אבוקות, רימוני עשן וזיקוקים מצד הקהל המקומי.
תחילה נדחתה שריקת הפתיחה למשחק והשחקנים שכבר עלו לחימום נאלצו לרדת לחדרי ההלבשה, אבל לאחר התייעצויות של מפקדי המשטרה עם המפכ"ל, הוחלט להכריז על ביטול המשחק. המשטרה הודיעה על שלושה פצועים מכוחותיה ועוד חמישה אזרחים פצועים, ומסרה: "הפרות סדר, התפרעויות, השלכת חפצים, רימוני עשן זיקוקים, שוטרים פצועים ונזקים לתשתית המגרש - זה לא משחק כדורגל זו הפרת סדר ואלימות חמורה. לאור הפרות הסדר וסיכון חיי אדם לקראת תחילתו של משחק הכדורגל באיצטדיון בלומפילד. משטרת ישראל הודיעה לקבוצות ולהנהלת הקבוצות והשופטים, כי הוחלט לא לאפשר את קיום המשחק".
מהמשטרה נמסר כי לאחר החקירה האינטנסיבית בנושא, "נאספו ראיות רבות, אשר הרכיבו תמונה מלאה שלפיה החשודים פעלו על-פי תוכנית מאורגנת, באופן שיטתי וסדור, בדומה לארגון פלילי".
עוד נמסר מהמשטרה כי בחלק מהעדויות שנגבו ילד בן 15 דימם באופן מאסיבי לאחר שאחת מהאבוקות פגעה בו, ואחותו בת ה-12 נזקקה לטיפול רפואי בעקבות קשיי נשימה. לפי המשטרה, שני שוטרים נפגעו.
במקרה נוסף, אתמול בצהריים, לפני שריקת הפתיחה במשחק נגד הפועל פתח תקווה, הודיע ארגון "אולטראס הפועל" על החרמת המשחק וקרא לכל אוהדי הקבוצה לצאת מהאצטדיון באופן מיידי, זאת בעקבות החלטת המשטרה להוציא מהיציע כל אוהד עם חולצה עם הכיתוב "אולטראס הפועל נגד החלאות", עם סימן איקס על סמל המשטרה, תנועת כך ותנועת מכבי. המשטרה טענה כי צעד זה נעשה מחשש להפרת הסדר הציבורי.
