וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"רצח עם ופשעי מלחמה": הארגון הפרו-פלסטיני הגיש תלונה נוספת נגד חייל צה"ל המטייל בחו"ל

עודכן לאחרונה: 6.12.2025 / 17:12

קרן הינד רג'אב, הידועה בפעילותה נגד לוחמי צה"ל הנמצאים מחוץ לגבולות הארץ, פנתה לראשויות בספרד - הפעם נגד החייל ב"נ. לטענת הארגון, החייל שירת בגדוד "נצח יהודה" בחטיבת כפיר במהלך המלחמה בעיקר באזור בית חנון שברצועת עזה. בספרד לא התייחסו לתלונה באופן רשמי

הפגנה פרו-פלסטינית לפני המשחק של נבחרת איטליה מול נבחרת ישראל, אודינה/אופיר סיביליה

קרן הינד רג'אב (HRF), הארגון הפלסטיני שפועל מבלגיה והרודף חיילי צה"ל ששירתו בעזה במלחמת "חרבות ברזל", הגישה עוד תלונה נגד תייר ישראלי המטייל בספרד שבאירופה. בתלונה כנגד הצעיר הישראלי, ב"נ, היא טוענת ששירת בגדוד נצח יהודה (גדוד 97), גדוד חי"ר המשתייך לחטיבת כפיר של חיל הרגלים שנקרא בעבר הנח"ל החרדי, משום שהיה שייך לחטיבת הנח"ל.

בתלונתה היא טוענת כי הגדוד היה מעורב בעבר במקרים שגונו בעולם "ופעל שוב ושוב בשטח פלסטיני כבוש כמעט ללא ענישה. נוכחותו בעזה היוותה חלק מפעולות הקרקע הגדולות של ישראל בצפון הרצועה".

הארגון מייחס לצעיר הישראלי אחריות לכאורה לרצח עם ופשעי מלחמה חמורים שלטענתו בוצעו במהלך פעולותיה הצבאיות של ישראל ברצועת עזה, ובמיוחד בעיר בית חנון שבצפון הרצועה. הארגון הפרו-פלסטיני טוען כי ב"נ מצוי בספרד, מצרף תמונה שלו על רקע ברצלונה, ועותר רשמית למעצרו הדחוף "כדי למנוע את עזיבתו ולהבטיח מתן דין וחשבון".

עלה על הרדאר של קרן הינד רג'אב. ב"נ בזמן שירותו הצבאי/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אין התייחסות רשמית של הרשויות

עד כה אין אינדיקציה להתייחסות כלשהי של ספרד בנוגע לתלונה הזו. גם לתלונות קודמת של הארגון בספרד לא הייתה כל התייחסות רשמית והן נותרות כתלונות בלבד, שמעמדן החוקי כלל לא נבחן.

לתלונתו צירף הארגון גם תמונות שלטענתו פרסם הצעיר ברשת חברתית כשהוא במדי צה"ל על רקע איזור הקרבות ברצועת עזה.

פקודת מטכ"ל מיוחדת בשם "שימוש חיילים במרחב הרשתי" נועדה בדיוק כדי למנוע תלונות כאלה כנגד חיילים. צה"ל מדגיש: "אין לצלם או לפרסם תמונות במדים או מאזורי פעילות, להימנע מתיעוד שעלול להתפרש כפגיעה באוכלוסייה אזרחית ולחשוב על ההשלכות הבינלאומיות של כל פוסט או תמונה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

עוד לא הוגשה תלונה רשמית. ב"נ במהלך חופשתו/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לוחמים פשוטים, קצינים, גנרלים ונבחרי ציבור - כולם על הכוונת

אלא שלמרות ההנחיות, על בסיס מידע שהועלה לרשת, ארגון HRF שנוסד לפני כשנה הגיש עד כה כ-30 תלונות, ולפי מקור אירופי אחד לא מאומת כ-50 תלונות, כנגד חיילים בכ-15 מדינות. בברזיל, פרו, רומניה וצ'ילה נפתחו הליכים כאלה ואחרים כנגד החיילים כתוצאה מהתלונות המדוברות.

בנוסף, העבירה הקרן לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג את שמותיהם של כאלף חיילים בטענות לפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שלטענתה בוצעו על ידי חיילים וקצינים בצה"ל במהלך הלחימה. תלונות נוספות במסגרת זו הגישה הקרן כנגד הקצונה הבכירה והדרג המדיני בניהם הרמטכ"ל לשעבר רא"ל הרצי הלוי, דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי, שר הבטחון לשעבר, יואב גלנט וראש הממשלה בנימין נתניהו.

השבוע ביקש הארגון מהרשויות בקנדה לעצור את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ושרת החוץ לשעבר ציפי ליבני כשהגיעו לועידה בטורונטו. את אולמרט ביקש הארגון לעצור בחודש שעבר בגרמניה, כשהגיע לכנס בברלין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully