וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נגיד בנק ישראל העיר על הקיצוץ במאבק בפשיעה - בן גביר השיב: "הולך למשפחות פשע"

עודכן לאחרונה: 4.12.2025 / 20:33

ישיבת הממשלה לאישור תקציב 2026 נפתחה בכנסת, כשעל הפרק עדיין פערים מהותיים מול מערכת הביטחון. היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, תגיע לישיבה באופן חריג. סמוטריץ' הציג את התקציב והתעקש כי "אנחנו מנצחים גם בזירה הכלכלית", אך הוויכוחים לא איחרו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בהצהרה לקראת הבאת תקציב המדינה לשנת 2026 לאישור הממשלה/לע"מ

הממשלה התכנסה היום (חמישי) לאישור תקציב המדינה לשנת 2026 במשכן הכנסת. לישיבה הגיעה גם היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, על אף שהיא לא מרבה להגיע לישיבות מסוג זה.

בפתח הדיון נתניהו פנה לנגיד בנק ישראל ואמר: "אתם רשות עצמאית ואני לא מורה לכם, אבל מציע לשקול מדיניות הורדת ריבית כמו בארצות הברית".

הנגיד לא אהב את הדברים וענה: "כאמור אדוני, אנחנו רשות עצמאית".

נתניהו: "אני לא מורה. אני מביע דעה לפיה שווה לשקול את המדיניות כפי שהיא קורית בארצות הברית".

בתוך כך, השר חיים כץ עוצר את המשא ומתן התקציבי מול האוצר בשלושה ממשרדיו לאור פגיעה דרמטית בנושאי ליבה. "האוצר מתקצב בחסר פעילויות ליבה ומוביל לקיצוצים דרמטיים הפוגעים בדיור הציבורי, שעלולים להוריד נערות לזנות וסוגרים את התיירות הישראלית. לא אוכל לתת את ידי לתקציב שכזה, ועל כן נעשה הפסקה במשא ומתן", הצהיר השר כץ.

יכול להיות זול? שר האוצר בצלאל סמוטריץ'/לשכת העיתונות הממשלתית, נגה מלסה

חילופי הדברים בין נגיד בנק ישראל והשר בן גביר

בהמשך התעורר ויכוח בין השר נגיד בנק ישראל לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר על תקציבים לטיפול בפשיעה במגזר הערבי.

נגיד בנק ישראל אמר: "לגבי הקיצוץ במגזר והעברת הכסף לטיפול בפשיעה חשוב לציין שיש תשואות מהכסף שמעבירים למגזר".

השר בן גביר התייחס: "בטח תשואות בעיקר לחרירי, קראג'ה וג'רושי ושאר משפחות הפשע. הנגיד כולם יודעים שהכסף שעבר הלך בחלקו הגדול למשפחות פשע".

נגיד בנק ישראל הגיב: "לא אמרתי שלא אבל גם היו דברים טובים ממנו".

השר בן גביר: "עדיף שיעבור לשב"כ ולמשטרה ולשב"ס שם יש יותר מה לעשות איתו".

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-3 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

התווכח עם נגיד בנק ישראל על הקיצוץ במאבק בפשיעה במגזר הערבי. השר בן גביר/ראובן קסטרו

סמוטריץ' הציג את הצעת תקציב המדינה לשנת 2026 יחד עם גורמי המקצוע במשרדו, זאת לקראת ישיבת הממשלה שנפתחה מיד לאחר מכן, ובה דנים השרים על הצעת התקציב. על אף היערכות האוצר להשלמת הדיונים, הפערים מול מערכת הביטחון סביב מסגרת התקציב עדיין לא נפתרו - והם צפויים לעמוד במרכז הדיון.

לאחר אישור הממשלה, התקציב יועבר לקריאה ראשונה בכנסת ומשם להכנה בוועדות. באוצר מבקשים להביא את התקציב לאישור סופי עד תחילת מרץ, אולם חוסר הוודאות הפוליטית, ובפרט האפשרות להקדמת הבחירות, מטילים ספק ביכולת לעמוד בלוח הזמנים. בזמן מסיבת העיתונאים נשאל סמוטריץ' איך הוא מתכנן להעביר את התקציב למרות התנגדות החרדים, וענה: "תשאלו את ראש הממשלה".

"בשנתיים האחרונות התמודדנו כולנו יחד עם אתגר ענק, גם כלכלי וגם ביטחוני, ועמדנו בו", אמר סמוטריץ' בפתח דבריו. "הגענו יחד להישגים כבירים בכל זירות הלחימה, ומצבנו הביטחוני היום טוב יותר משהיה לפני המלחמה. אנחנו מנצחים יחד גם בזירה הכלכלית: נתנו מענה ללוחמי צה"ל ולמילואימניקים, פתחנו את השווקים הקטנים בכל הארץ שהתמודדו בגבורה עם תקופה כלכלית מאתגרת".

מתח ביקורת על אי-קידום תוכנית שיקום ופיתוח הצפון. השר יצחק וסרלאוף/ראובן קסטרו

בתוך כך, שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף שלח היום מכתב לראש הממשלה והביע ביקורת על אי-קידום החלטת הממשלה לשיקום ופיתוח הצפון בעקבות מלחמת חרבות ברזל, באמצעות הקצאת 3 מיליארד שקלים.

השר כתב: "מאז ליל התקציב הקודם חלפה למעלה משנה. החלטת ממשלה אין בנמצא; כל יום שעובר צעירים רבים נוטשים את הגליל; המאזן הדמוגרפי משתנה מבלי היכר; גני ילדים בכל שנה הולכים ונסגרים, וראשי הרשויות נותרים ללא פתרונות מעשיים."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully