וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו התייחס לאיומי המעצר של ראש עיריית ניו יורק - וגם לבקשת החנינה: "הייתי אלוף ה"דיבייט" בתיכון"

עודכן לאחרונה: 3.12.2025 / 23:38

ראש הממשלה התבטא בצורה ייחודית בכנס שערך עיתון הניו יורק טיימס. לדבריו, נשיא ארצות הברית מבין כי נגד נתניהו מתנהל ציד מכשפות. לטענתו אם לא יגיע למשפטו וייפתר מסוגיה זו - "יש אפשרות לעשות כל כך הרבה". טראמפ התייחס להתקלות ברפיח - ולשלב הבא בהסכם

עדות רה"מ בנימין נתניהו במשפט תיקי האלפים, בימ"ש מחוזי ת"א, 28 באוקטובר 2025/מערכת וואלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו חשף היום (רביעי) כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מבין כי נערך נגדו "ציד מכשפות", כך לדבריו. טראמפ.

נתניהו נשא דברים בכנס של ה"ניו יורק טיימס" והמשיך בטיעוניו למה טראמפ פועל לטובתו בנושא המשפט שמתנהלו נגדו. "המשפט הוא על סיגרים שמפניות ובובת באגס באני לבני, ההסטוריה נוקשת בדלת, יש לנו הזדמנות לראות את העתיד, וחשבתי בשיטה שלנו כשאתה מבקש חנינה אתה לא מודה בשום אשמה, ולכן לא עשיתי את זה", אמר נתניהו.

ראש הממשלה הסביר כי רצה לבלום שנים של עיסוק בסוגייה, ולטובתו האישית יכל להמשיך. "הייתי אלוף ה"דיבייט" בתיכון! אני מקווה שהנשיא הרצוג יסכים, יש אפשרות לעשות כל כך הרבה אם לא אשב שמונה שעות ביום, שלוש פעמים בשבוע ב-'נון-סנס' הזה", הדגיש.

עוד אמר נתניהו כי יגיע לניו יורק, על אף איומו של ראש העיר הנבחר, זוהראן ממדאני, לעצור אותו באשמת פשעי מלחמה אם יגיע לעיר. לגבי השאלה האם ייפגש עם ממדאני, אמר נתניהו: "אם הוא ישנה את דעתו ויאמר שלישראל יש זכות להתקיים, זו יכולה להיות התחלה טובה לשיחה".

משולש הקסם. טראמפ, נתניהו והרצוג בביקורו של הנשיא האמריקני בכנסת/ראובן קסטרו

באירוע אחר שאירע בבית הלבן אמר דונלד טראמפ: "הייתה היום בעיה ברפיח שאולי הרגה אנשים. שלב ב' של העסקה מתקדם - זה יקרה בקרוב".

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

שלב ב' מתקדם. דונלד טראמפ/רויטרס

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס ביום שני לבקשת החנינה שהגיש לו יום קודם לכן ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמר כי ההכרעה בנושא תתקבל באופן מדויק וזהיר, מתוך מחויבות מוחלטת לטובת המדינה והחברה הישראלית. לדבריו, הנושא "מטלטל אנשים רבים", אך הוא עצמו יונחה אך ורק על ידי שיקול לאומי.

הרצוג מסר כי "סוגיית הפנייה לחנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו - ברור לי שהיא מטלטלת הרבה מאוד אנשים בארץ, בציבורים השונים והיא מעוררת ויכוח, אבל כבר הבהרתי ואמרתי שהיא תטופל בצורה הנכונה ביותר והמדויקת ביותר. אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית, ולנגד עיניי רק מדינת ישראל וטובתה".

בהתייחס לשיח הציבורי סביב הנושא אמר הרצוג כי "שיח אלים לא משפיע עליי, להיפך - שיח מכבד בהחלט מעורר דיון ומעורר שיח". הוא הזמין את הציבור להיכנס לאתר בית הנשיא, "בית העם" כהגדרתו, ולהביע את דעתו במסגרת הערוץ הרשמי שנפתח לשם כך.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully