בית משפט השלום בחיפה האריך היום (שני) בשלישית את מעצרה של פעילת המחאה יולנדה יבור, ביומיים נוספים. מהדיון שהתקיים היום בפני השופט בוריס שרמן עולה כי אתמול ביצעו החוקרים, חוקרי ההונאה במחוז חוף, חיפוש בדירתה באור עקיבא. "הוצגה לעיוני התפתחות חקירתית שמלמדת באופן מובהק על כך ששחרור החשודה עלול לשבש את החקירה" ציין השופט כשביסס את הצדקתו להמשך החזקתה במעצר.
יבור נעצרה לאחר פרסום פוסט בפייסבוק בו נראים אזרחים רומנים על נגמ"ש-או-טנק בתקופת ההפיכה כנגד הדיקטטור ניקולאה צ'אושסקו. בפוסט ציינה כי "דיקטטורה לא מפילים בקלפי".
השופט שרמן חזר וציין גם היום כי אינו מקבל את עמדת עורכת הדין אושרת בדש-קירמה המייצגת את יבור מטעם מערך עצורי המחאה, לפיה לא נעברה עבירה וכי "חופש הביטוי אינו חירות לעבור עבירות". הוא הוסיף: "לצערנו ישראל למודת ניסיון לאן יכולות להוביל קריאות להתנהגות אלימה".
בדיון עצמו איזכר את רצח ראש הממשלה יצחק רבין. "בית המשפט ידון בפרשנות של הפוסט שלה, בהשוואה לרבין או צ'אוצ'סקו ויקבע האם ישנה הסתה או לאו", אמרה בדיון הסניגורית, עו"ד בדש-קירמה, "קראתי גם אני על המרד ברומניה, מי שבסופו של דבר מי שהוציא להורג את ראש הממשלה שלהם היה בית המשפט".
למרות נסיונה של יבור, פעם "אלופת המעצרים" של הפגנות קיסריה, ניכר שהמעצר הנוכחי קשה עליה מאד והוא מידרדר. ביום רביעי שוב תובא בפני שופט.
ליולנדה יבור עצמה היה מה לומר במהלך הדיון אתמול מתא החשודים - על הכליאה ועל הרדיפה. "הסוהרים בסדר, אבל התנאים קשים. לחם צר ומים לחץ. כפור אימים. אבל זה לא העיקר - העיקר הוא שאני נמצאת כבר יומיים במעצר על לא עוול בכפי, כשאנשים כמו ינון מגל קוראים ברשתות לעשות לינץ' בפצ"רית ועד כמה שזכור לי הם חופשיים ומאושרים. אנשים כמו מרדכי דוד מאיימים על מפגינים וחוסמים אותם ומקללים אותם והכל בסדר ואני יומיים במעצר. היידה ביבי".
בתום הדיון התקשתה לקבל את ההחלטה על הארכת מעצרה עוד ואת ההחלטה שלא לערער על כך ואת הכעס היא פנתה לחוקר המשטרה אותו כינתה "משת"פ", "נשארתי מספיק", אמרה, "שהוא יישאר עוד 24 שעות כדי ללקק או כדי לספק את השר"
