וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבר 128 הרוגים בשריפת המגדלים בהונג קונג: "אין תקווה"

עודכן לאחרונה: 28.11.2025 / 9:37

מניין הקורבנות באסון הכבד ביותר בעיר מאז 1948 ממשיך לטפס, ומשפחות הנעדרים מנסות לזהות את יקיריהן בין הגופות השרופות. "הגופה של אבא שלי עדיין חסרה"

שריפה במגדלי מגורים בהונג קונג/רשתות חברתיות

קרובי משפחה וחברים שניסו לזהות את יקיריהם שנהרגו בשריפה הקשה ביותר בהונג קונג זה כמעט 80 שנה עמדו בתור מחוץ למרכז קהילתי ביום שישי, בעוד צוותי החירום המשיכו לחפש ניצולים וקורבנות נוספים.

לפחות 128 בני אדם נהרגו בשריפה שאחזה במתחם וונג פוק קורט, הכולל שמונה מגדלים בני 32 קומות במחוז טאי פו שבצפון העיר. עשרות עדיין מוגדרים נעדרים.

המתחם, שבו מתגוררים יותר מ־4,600 אנשים, היה עטוף בפיגומי במבוק ורשת ירוקה לצורכי שיפוצים בזמן פרוץ השריפה ביום רביעי והאש התפשטה במהירות.

המשטרה הודיעה כי עצרה שלושה מנהלים בחברת הבנייה בחשד להריגה, לאחר שהתברר כי נעשה שימוש בחומרים לא בטיחותיים, כולל לוחות קצף דליקים שחסמו חלונות.

"באופן רציונלי, זה אומר שאין תקווה"/רויטרס
מחזה אימים. הבניינים השרופים בהונג קונג/רויטרס

בעוד הכבאים הצליחו להשתלט היום על השריפה ולכבות חלקים שעדיין בערו, למשפחות נותרה המשימה הכואבת: לעבור בין תמונות של הקורבנות שצולמו על ידי כוחות ההצלה.

מירה וונג, שהוריה גרו במתחם, חיפשה כל מידע על אביה. "רק לזהות איזו תמונה שאולי היא הגופה של אבא שלי. הגופה של אבא שלי עדיין חסרה", אמרה וונג, בת 48. דיירת נוספת, שביקשה להישאר בעילום שם, אמרה שאשת חבר הייתה בין הנעדרים.

"באופן רציונלי, זה אומר שאין תקווה", אמרה. "אבל עדיין צריך למצוא את הגופות, נכון? אני פשוט רוצה לראות אם מצאו. זה כל כך עצוב. כשזה אנשים שאת מכירה זה הרבה יותר כואב".

בבוקר יום חמישי דווח על עד 279 נעדרים, אך המספר לא עודכן למעלה מ־24 שעות. "נעשה מאמץ לפרוץ לכל הדירות בשבעת הבניינים, כדי לוודא שאין עוד קורבנות", אמר סגן מנהל שירותי הכבאות דרק צ'אן. הוא ציין כי 25 קריאות מצוקה עדיין לא טופלו, כולל שלוש חדשות, ושהן יקבלו עדיפות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully