וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שנה של הפסקת אש עם לבנון? הנתונים מוכיחים אחרת

עודכן לאחרונה: 27.11.2025 / 22:12

מחקר חדש של עלמה מציג תמונת מצב חריגה של תקיפות שוטפות בלבנון מאז כניסת ההסכם לתוקף. לפי הנתונים, צה"ל ביצע מאות תקיפות במהלך השנה האחרונה והיקף הפעילות כמעט שלא השתנה מאז הקיץ. החודשים דצמבר ומרץ בולטים במספר הגבוה ביותר של תקיפות

תקיפה בדרום לבנון/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
  • מחקר של מכון עלמה ציין היום (חמישי) שנה להפסקת האש בלבנון עם נתונים מפתיעים שחושפים הפסקת אש לא שקטה במיוחד. למרות השיח המתגבר על הסלמה בגבול הצפוני, לפי ממצאי המחקר, כמות התקיפות נשארה כמעט זהה מאז חודש יוני 2025.
  • מתחילת הפסקת האש, צה"ל תקף כבר 669 פעמים בלבנון.
  • ממוצע התקיפות עומד על מספר רב, כ-51 בחודש.
  • החודשים נובמבר ודצמבר 2025 היו החודשים עם המספר הרב ביותר של תקיפות, 84 בדצמבר ו-80 במרץ, זאת בתגובה לאירועי ירי מלבנון לשטח ישראל.
  • לעומת זאת, החודשים עם כמות התקיפות הנמוכה ביותר היו ינואר ואפריל 2025.
"מתחילת הפסקת האש, צה"ל תקף 669 פעמים בלבנון". תקיפה ישראלית בלבנון/רויטרס

רמטכ"ל חיזבאללה חוסל - ובישראל דרוכים לקראת תגובה

רק השבוע חוסל רמטכ"ל חיזבאללה בתקיפה ישראלית שצה"ל הזדהה כאחראי עליה. היית'ם עלי טבטבאי חוסל ברובע הדאחייה בביירות, שם שהה בדירת מסתור. המבצע ענה לשם "בלאק פריידי". במשרד הבריאות הלבנוני דיווח על חמישה הרוגים בתקיפה ו-28 פצועים. לאחר מכן, חיל האוויר תקף בבקעא שבמזרח המדינה.

בצה"ל נערכים לאפשרות לתגובה של חיזבאללה לעבר העורף הישראלי, בין היתר באמצעות שיגור רקטות או כלי טיס לא מאוישים. מערך ההגנה האווירית העלה כוננות ודריכות לאורך הגבול. גורם בכיר בצה"ל מעריך כי חיזבאללה לא יגיב, אך גורם ביטחוני אחר הבהיר כי "אם חיזבאללה יגיב, ישראל נערכת לאפשרות של תקיפות נוספות בלבנון".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully