כתב אישום הוגש מוקדם יותר השבוע נגד תושב עראבה, כאמל יאסין, בגין עבירות פריצה, גניבה, ושימוש בכרטיס אשראי גנוב. כף נודע היום (רביעי) לוואלה.
רבים מתושבי הגליל יוצאים כעת בזמן העונה למסוק זיתים בחלקות המשפחתיות שלהם. יאסין ראה בעונת המסיק הזדמנות לליקוט כרטיסי אשראי. על פי חקירת המשטרה, הנאשם הגיע לנחל צלמון, למקום שבו מוסקי זיתים מחנים את מכוניותיהם, כשהוא מצויד בכלי פריצה, ניפץ את שמשת הרכב של אחד מהמשתתפים במסיק ופרץ אליו.
כאמל גנב מהרכב ארנק, כרטיסי אשראי וחפצים נוספים. עוד מתברר מחקירת המשטרה כי טרם הפריצה, הנאשם התכתב עם חברו וביקש ממנו שיסיע אותו לאותו המקום מאחר ויש שם "פרנסה טובה".
בהמשך יאסין שלח לחברו הודעה נוספת ובה ביקש שיבוא לאסוף אותו ממקום שבו לא מותקנות מצלמות, מאחר ויש שם "הרבה מכוניות", ואף הציג בפניו הערכה של השלל הצפוי: "יש פה רווח של 5,000 6,000 שקלים.
על פי כתב האישום, באמצעות כרטיסי אשראי הגנובים, יצא כאמל למסע קניות תוך שהוא חובש מסכה ומשקפי שמש, ורכש כרטיסי הגרלות רבים בשווי של מאות שקלים וחפיסות סיגריות.
בעל המכונית שנפרצה התלונן במשטרה, והנאשם נעצר כעבור מספר ימים. עם סיום שלב החקירה, הוגש השבוע כתב אישום נגד כאמל יאסין, בבית משפט השלום בעכו באמצעות שלוחת תביעות גליל צפון לצד בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
קצין החקירות והמודיעין בתחנת המשטרה בכרמיאל, אמר: "למרות שסרב לשתף פעולה, הצלחנו להוכיח את כוונותיו ולמרות שניסה להסוות את עצמו כשיצא למסע הקניות, הצלחנו להביאו לדין והיום הוא מאחורי סורג ובריח. יש לציין כי בעת מעצרו נתפס בביתו רכוש גנוב".
