וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ: נשיא סין הזמין אותי לביקור באפריל

עודכן לאחרונה: 24.11.2025 / 21:21

נשיא ארה"ב אמר שהוא שוחח עם שי בטלפון, והזמין אותו לביקור רשמי בארה"ב במועד שטרם נקבע. לדבריו, הם שוחחו על נושאים כלכליים, המאבק בסחר בסמים והמלחמה באוקראינה: "היחסים שלנו חזקים ביותר". בסין דווח ששי אמר ששליטה על טייואן היא קריטית לסדר הבינלאומי

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח (היום) עם נשיא סין שי, שלדבריו הזמין אותו לביקור בבייג'ינג באפריל. טראמפ אמר שהוא הזמין אותו לבית הלבן במועד מאוחר יותר שטרם נמסר. לדברי טראמפ, הם שוחחו על נושאים כלכליים, על המאבק בסחר בסמים ועל המלחמה באוקראינה.

"קיימתי שיחת טלפון טובה מאוד עם נשיא סין", כתב טראמפ ברשת החברתית שלו "טרות'". "דיברנו על נושאים רבים, כולל אוקראינה ורוסיה, פנטניל, סויה ומוצרים חקלאיים נוספים, ועוד". הוא הוסיף כי "ביצענו עסקה טובה וחשובה מאוד עבור האיכרים הנהדרים שלנו והיא רק תשתפר".

"יחסינו עם סין חזקים ביותר", הדגיש טראמפ. "שיחה זו הייתה המשך לפגישתנו המוצלחת מאוד בקוריאה הדרומית לפני שלושה שבועות. מאז, חלה התקדמות משמעותית בשני הצדדים בשמירה על ההסכמים שלנו. כעת אנו יכולים לכוון למבט רחב יותר".

לדברי נשיא ארצות הברית, "הסכמנו כי חשוב שנהיה בקשר תכוף, ואני מצפה לכך".

טראמפ ושי בפסגה בדרום קוריאה, בחודש שעבר/רויטרס

לפי סוכנות הידיעות הסינית "שינחואה, שי אמר במהלך השיחה כי "חזרתה" של טייוואן לסין היא חלק קריטי בסדר העולמי.

"סין וארצות הברית לחמו פעם זו לצד זו נגד הפשיזם והמיליטריזם, וצריכות לעבוד יחד כדי לשמור על תוצאות מלחמת העולם השנייה", טען שי בשיחה.

סין רואה בטייוואן חלק משטחה ולא שוללת שימוש בכוח כדי להשתלט עליה, אף שהממשלה באי דוחה את הטענה של בייג'ינג ואומרת שרק תושבי טייוואן יכולים לקבוע את עתידם.

בימים אלו מצוייה סין מצויה במשבר הדיפלומטי הגדול ביותר שלה זה שנים עם יפן, לאחר שראש ממשלתה סאנה טאקאיצ'י אמרה החודש כי תקיפה סינית על טייוואן עלולה להביא לתגובה צבאית של טוקיו.

שי וטראמפ נפגשו בסוף החודש שעבר לאחר חודשים של מלחמת סחר בעקבות מכסים שהטיל הנשיא האמריקני על סחורות סיניות. מאז חידשה סין את רכישות הסויה מארצות הברית ועצרה את הרחבת הגבלות היצוא על מתכות נדירות, בעוד ארצות הברית הורידה את המכסים על סין ב־10%.

שי אמר כי היחסים בין סין לארצות הברית התייצבו והשתפרו מאז פגישתם. "העובדות שוב מראות ששיתוף פעולה מיטיב עם שני הצדדים בעוד שעימות פוגע בשניהם", אמר שי לטראמפ, וקרא לשתי המדינות לשמור על המומנטום החיובי ולהרחיב את שיתוף הפעולה.

בסוכנות הידיעות הסינית ציינו ששני המנהיגים גם דנו במלחמה באוקראינה, כששי חזר על כך שסין תומכת בכל המאמצים התורמים לשלום וקרא לכל הצדדים לצמצם את המחלוקות ביניהם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully