וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סילמן וקרעי צפויים להצטרף להרכב שיקבע את המנדט לוועדת החקירה

עודכן לאחרונה: 24.11.2025 / 8:29

לוואלה נודע כי השרים יצטרפו להרכב שיקבע את סמכויותיה של ועדת החקירה הלא-ממלכתית כחלק מהחלטת הממשלה. גם השרים לוין, סמוטריץ' ובן גביר יקחו חלק בהרכב

שלב ההוכחות של ירדן מן: עידית סילמן הגיעה לבית המשפט/יותם רונן

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן ושר התקשורת שלמה קרעי צפויים להצטרף להרכב השרים שיקבע את סמכויותיה של ועדת החקירה ל-7 באוקטובר, כך נודע לוואלה.

בכך השרים יצטרפו לשר יריב לוין שיכהן כיושב ראש, השר בצלאל סמוטריץ', השר איתמר בן-גביר, השר זאב אלקין, השר אבי דיכטר, השרה גילה גמליאל, השרה אורית סטרוק, השר עמיחי אליהו והשר עמיתי שקלי.

"מועצת אוקטובר" הגיבו להצטרפותה של סילמן להרכב: "בספין התורן שלו החליט נתניהו לצרף לצוות השרים של ועדת הטיוח גם את השרה עידית סילמן. אותה שרה שאמרה: "ועדת חקירה ממלכתית? מה זה בחוק? מי קבע מה החוק?". היא מצטרפת לשר שאמר ש"חמאס הוא נכס", לשר שהביא להתעללות פיזית חסרת תקדים בחטופים, לשר שהבטיח שהזרמת מיליוני דולרים לחמאס היא החלטה נכונה ולשורה של שרים שלכל אחת ואחד מהם מקום של כבוד על ספסל הנחקרים בוועדת החקירה הממלכתית שתקום. לא פלא שהם מפחדים. צוות השרים מכחישי המחדל החמור בתולדות מדינת ישראל הולך ומתרחב והכל בניסיון לברוח מהאמת, להשכיח את האסון הגדול בתולדות מדינת ישראל ולנרמל את המצב שבו הנחקרים ימנו את חוקריהם", תקפו.

צפויה להשתתף בהרכב שיקבע את סמכויות ועדת החקירה. השרה עידית סילמן/ראובן קסטרו

בשבוע שעבר, הממשלה החליטה כי תוקם ועדת חקירה לא ממלכתית. לפי ההחלטה שהתקבלה, תקום ועדת שרים אותה יקים נתניהו, ואותה ועדה תביא לממשלה תוך 45 ימים את המלצתה למנדט הוועדה. כלומר - מה יהיו סמכויותה, מה היא תחקור ואילו תקופות. טרם התקבלה החלטה למי יהיו אנשי הוועדה.

הוועדה תהיה בעלת סמכויות חקירה מלאות וההרכב שלה ישקף הסכמה רחבה בציבור ככל שניתן, כך נכתב בהחלטת הממשלה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully