בכפר ג'סר א-זרקא מזועזעים מפשיטת המשטרה אמש על מתחם מגורים, שתועדה רק באופן חלקי. "לפני שהתחילו עם האלימות הם הורידו את המצלמות מבית השכן", טען בפני וואלה אחד התושבים. "ההתנהלות של השוטרים בכפר עברה כל קו אדום", סיפרה תושבת. בכפר אומרים כי הפשיטה באה בעקבות חגיגה במתחם, על רקע שיחרורו מהכלא של אחד מבני המשפחה.
המשטרה הגיעה למקום בסביבות 22:00 כדי לסכל את האירוע, כיוון שהמסיבות האלה, אליהן לעיתים קרובות מגיע גם זמר, מאופיינות לא אחת בשירת הסתה לאלימות כנגד כנופיות יריבות וכנגד המשטרה. שוטרים שהגיעו למקום השתמשו באמצעים והשליכו רימוני הלם, שעוררו בהלה והשימוש המשטרתי בכוח הותיר במקום פצועים שנדרשו לטיפול רפואי דחוף ואשפוזים. שניים מהפצועים שפונו לבית החולים הלל יפה הועברו משם בלילה לבית החולים רמב"ם בחיפה בשל חומרת הפציעות, בראש ובעין.
המשטרה לא דיווחה על האירוע. בכפר אומרים שחמישה נעצרו, אחד שוחרר. התושבים מפנים טענות כנגד היחידה לריבונות ומשילות "רומ"ח" של מרחב מנשה במחוז חוף. "הם נכנסו לאחרונה לפעילות בכפר ובכללי לא מתנהגים יפה לתושבים. גם לא לנשים וילדים. בפרדס חנה הייתה למועצה התנגדות בזמנו. כאן הם פועלים ברשות הרשות המקומית".
אלא שגם הרשות המקומית מתוסכלת מפעילות המשטרה כמו זו של אמש. "אני לא מבין את האסטרטגיה של המשטרה", אמר לוואלה ראש המועצה המקומית ג'סר א-זרקא, שיח מוראד עמאש, "בחברה מתוקנת יש דרכים לפעול, אבל אופן הפעולה הזה רק מסלים את האירוע".
גם חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן מחד"ש התייחסה לאירוע ברשת X: "תקיפת המשטרה את המשפחה בג'סר א-זרקא עם רימוני הלם ומכות בתוך הבית, ילדים ונשים מבוהלים ואלימות קשה היא עוד הוכחה שהמשטרה המוסתת נגד ערבים בוחרת באלימות במקום במקצועיות. כך לא נראית אכיפה, כך נראית התעמרות והפחדה".
ממשטרת ישראל נמסר: "עם קבלת דיווח אודות פעילות בלתי חוקית, שוטרים הגיעו למקום והחלו בפיזור המשתתפים באירוע. במקום התבצרו מספר חשודים על הגג והחלו לתקוף את השוטרים תוך השלכת אבנים לעברם. בשל חשש וסכנה לשוטרים ולמשתתפים במקום, בוצע פיזור באמצעים ונעצרו שני חשודים לחקירה בתחנת המשטרה אשר בהמשך יובאו בפני בית המשפט. משטרת ישראל תפעל באפס סובלנות כלפי ירי בלתי חוקי וכלפי תקיפות שוטרים בעת מילוי תפקידם, ותמשיך לפעול בנחישות וביד קשה נגד כל המעורבים בעבירות אלו".
