המשטרה עצרה הבוקר (חמישי) את מרדכי יום־טוב, המבוקש להסגרה לארצות הברית בגין עבירות מין חמורות שביצע בקטינים. הוא נעצר במקום מסתורו בשכונת תל ארזה בירושלים, ומעצרו הוארך בבית המשפט בשבעה ימים. הליך ההסגרה יימשך בהתאם.
המורה החרדי מרדכי, אמריקני-ישראלי, נעצר בלוס אנג'לס ב־3 בדצמבר 2001, בהיותו בן 36, והואשם ב-10 סעיפי אישום של ביצוע מעשים מגונים בשלושה מתלמידיו, שהיו בגילי 8 עד 10, בתלמוד תורה אורתודוכסי לבנים בלבד הממוקם בהוליווד ומנוהל בחסות חב"ד בחוף המערבי, שאליו שולחים את בניהם גם השלוחים עצמם.
התקשורת המקומית דיווחה מאולם בית המשפט העליון של לוס אנג'לס כי בעת שהודה באשמה הוא עמד לבוש בסרבל כתום ומירר בבכי. ההורים אף גילו הבנה. "אנחנו מבינים שהוא חולה. יש לו התמכרות שאינה ניתנת לטיפול", אמר אחד מהם לעיתון ג'ואיש ג'ורנל שסיקר את הפרשה.
הארגון JCW מדגיש כי התופעה של פדופילים הנמלטים ממדינה למדינה תוך ניצול זהותם היהודית והאפשרות לעלות לישראל מציבה אתגר משמעותי לקהילות ולרשויות החוק בשני הצדדים. בסופו של דבר, בעסקת טיעון שנועדה לחסוך מהילדים את הצורך להעיד, הורשע יום טוב על פי הודאתו בשני סעיפי אישום של התעללות מינית מתמשכת בקטין ואחד של מעשה מגונה בקטין.
מרדכי נשלח לשנת מאסר בכלא, שאחריה חמש שנות פיקוח. בית המשפט הורה ליום-טוב לא ליצור קשר עם הקורבנות, משפחותיהם או עם קטינים ללא נוכחות מבוגר - למעט שלושת ילדיו - לעבור טיפול פסיכיאטרי של אוניברסיטת USC בדרום קליפורניה במשך כל תקופת עונשו, כולל תקופת הפיקוח, וכן להירשם כעבריין מין למשך שארית חייו. לאחר עונשו, נאסר עליו לחפש עבודה בכל משרה שבה ילמד קטינים. אלא שעל פי החשד, לאחר שמרדכי יום-טוב ריצה את מאסרו, הוא הפר את תנאי השחרור ונמלט דרך מקסיקו לישראל, שם נטמע בקהילה ומצא מקלט.
משמר הקהילה היהודית (JCW), ארגון אמריקאי קטן אך נחוש העוקב אחר חשודים בפדופיליה, טוען כי זהו דפוס פעולה נפוץ אצל פדופילים יהודים המנצלים את חוק השבות. בריאיון בשנת 2020, שש שנים בלבד לאחר היווסדו ב־2014, פרסם הארגון כי איתר כבר 60 נמלטים כאלה. "אותו דבר שקורה בכנסייה הקתולית כרגע ברחבי העולם - בדיוק אותו דבר קורה בקהילה שלנו", אמר מייסד JCW, מאייר סיוולד, לחדשות CBS. "הטיוחים זהים, הסטיגמה, הבושה".
