האדמו"ר הרב יאשיהו פינטו פרסם הבוקר (חמישי) אגרת לקראת השיעור המרכזי שיתקיים הערב בישיבת שובה ישראל באשדוד. האגרת נכתבה במהלך טיסתו לישראל.
בפתח הדברים כתב הרב: "בשם השם נעשה ונצליח בחיל ורעדה בדרך לארץ הקודש לשיעור הקדוש שרבים שבו בו מעוון וקרב עשרות אלפים לאבינו שבשמים".
הרב פינטו ביקש באגרתו לחדד את הקו של 'שובה ישראל': "יש אנשים שחוזרים לדת ויש אנשים שחוזרים להקב"ה וזה דבר מאוד רגיש ועדין, כי ישנם רבים רבים שעיקר התשובה שלהם היא לדת לשמור מצווה מסויימת לשמור מצוות, אבל העיקר הוא לשוב לאלוקים והעבודה הטהורה של שובה ישראל היא לשוב אל הקב"ה".
הרב פינטו ציטט את הזוהר הקדוש וכתב כי "בזמן שהאדם הולך בדרך ישרה הם שמחים ומתחזקים בשמחה ומכריזים ואומרים תנו כבוד לדיוקנו של המלך הקב"ה, ובזמן שחוטא והולך בדרך עקומה, הם מתאבלים עליו ומסתלקים ממנו וכשהקב"ה מחזיק בו ומנהגו בדרך ישרה המלאכים חוזרים לאדם שמחים מאבלם".
בהמשך הוא מתייחס לפעילות השיעורים לאורך השנים: "כמה אלפי ורבבות של מלאכים שבו מאבלם, ברבות השנים, מהכח של השיעור המקודש, ביום חמישי כמה שלום וטוב נעשה בשמים ובארץ המלאכים שמחים ושבים מאבלם".
הרב פינטו תיאר את דרך ההנהגה של שובה ישראל ואת זהות השיטה התורנית: "זו התורה הקדושה של שובה ישראל, זה הדרך של שובה ישראל, זה התורות שהצדיק הגדול רבי יואל משה ורבי מאיר אליהו מורידים לעולם בכח התורה ובכח זכות אבות".
בהמשך הוא מדגיש את עקרונות הניהול הפיננסי של המוסדות: "מראשית שובה ישראל היסוד הוא אין כסף ביד של הרב ולא חשבון בנק ולא כלום הכל בידי אחראים מוטב טעויות של סובבים מטעויות של רב נמשיך בקדושה והטהרה של שובה ישראל חסד אלמנות מסירות נפש ספר דברים".
עוד הוסיף כי רק מי שפועל מתוך כוונה לשם שמים זוכה להמשכיות: "וכשאדם נגוע במחשבת פיגול ולא לשם שמיים לשם גאווה כסף כבוד אין קיום לדברים".
לקראת הסיום ציין הרב פינטו כי הוא נמצא בחולשה בריאותית: "אנחנו בחולשה קשה בבריאות אבל עם כח ורצון בנפש להתגבר ולנצח את החולשה בבריאות בכח של התורה ובכח שאתם צדיקים נותנים לנו". האגרת מסתיימת בקריאה לתמוך בישיבה: "בבקשה לחזק את הישיבה באשדוד התלמידים האברכים למסור נפש בכל הכח".
הרב יאשיהו פינטו בדרך לישראל: תתקרבו לקדוש ברוך הוא, לא לדת
דוד ברגר
עודכן לאחרונה: 20.11.2025 / 15:05
בשיתוף שובה ישראל
