דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי מאשר היום (שישי) כי מזכיר מפלגת הכח"ל בבינת ג'ביל, אליאס אלחצרוני, חוסל על ידי יחידה 121 של חיזבאללה. זאת בניגוד לשמועות שהופצו על ידי ארגון הטרור, לפיהן הוא נהרג בתאונת דרכים. אלחצרוני, בן 70 בהירצחו, נודע כמתנגד חריף של חיזבאללה. בליל 1 באוגוסט 2023, פעילי יחידה 121 ארבו לאלחצרוני בכביש סמוך לביתו בעין אבל שבדרום לבנון, חטפו שברו את צלעותיו - והרעילו אותו למוות. בהמשך, על מנת לייצר את הרושם שהוא סטה מהדרך ונהרג בתאונת דרכים, הם הניחו את גופתו של אלחצרוני חזרה ברכבו, שנתקע בעץ, בתעלה בצד הדרך.
יחידה זו של חיזבאללה, המוכרת גם כיחידת המעקב והמבצעים המיוחדים, מבצעת חיסולים של עיתונאים, קצינים, פוליטיקאים וגורמים נוספים בלבנון המתנגדים לארגון ולפעילותו. היחידה משמשת כזרוע הטרור הפנימי של הארגון, באמצעותה הוא עוקב אחרי מתנגדיו ומחסל אותם.
#خاص ? جيش الدفاع يكشف عن وحدة الاغتيالات التابعة لحزب الله التي اغتالت السياسي المسيحي إلياس الحصروني
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) November 14, 2025
?يؤكد جيش الدفاع ما تم تداوله بشأن اغتيال أمين عام حزب القوات اللبنانية في بنت جبيل، إلياس الحصروني على يد الوحدة 121 التابعة لحزب الله الارهابي، وذلك خلافًا للشائعات التي… pic.twitter.com/eXr1ym2WKk
מבין קורבנותיה הרבים של היחידה, המרכזי הוא ראש הממשלה הלבנוני לשעבר רפיק אלחרירי. מפקד היחידה, סלים עיאש, הורשע בשנת 2020 בבית הדין המיוחד ללבנון מטעם האו"ם בגין הובלת הצוות שביצע את הרצח של אלחרירי.
על אף המכה הקשה שחיזבאללה ספג במלחמה, הוא ממשיך לנסות לזרוע הרס בלבנון ולשקם את כוחו, בין היתר באמצעות שימוש ביחידה 121. אזרחי לבנון, שחפצים ביציבות ושגשוג, מודעים היטב לצורך להקיא מתוכם את השלוחה האיראנית המתפרקת הזו, שגררה אותם למלחמות מיותרות, מרגלת אחריהם ומחסלת את מתנגדיה.
