כמאה מפגינים הגיעו היום (שלישי) לנסות לסכל את הופעתו של ח"כ איימן עודה, שנאם בחוג בית בפרדס חנה. בהודעות שפורסמו בקבוצות ימין ברשתות החברתיות, קראו מארגני המחאה לפעילים להגיע למקום כדי "לפוצץ את האירוע", לדבריהם.
המפגינים קראו קריאות נגד עודה, ובהן: "איימן עודה מחבל, האויב הכי גדול של מדינת ישראל, הכלב הכי גדול", וכן "פה זו מדינת היהודים, לא רוצים תומכי טרור". הם השמיעו ברמקול את הקריאות "שיישרף לכם הכפר" וכיוונו מסרים גם כלפי מארחי האירוע: "לא תגורו פה יותר", "הבית הזה מסומן" ו־"אין לכם מקום בפרדס חנה, פרדס חנה לא תשכח לכם את זה".
חלק מהמשתתפים נאלצו להיכנס לאירוע דרך השיחים בחצר כדי לעקוף את המפגינים שצרו על הבית. במקום הונפו שלטים עם דמותו של הרב כהנא ונשמעו קריאות "כהנא חי". מפגינים שיבחו את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ואת מפלגת עוצמה יהודית. כלפי חלק מהנוכחים נטען כי ירקו לעברם. במהלך האירוע נזרקו אבנים, חפצים ואף לימונים - "אחרי הכול, פרדס חנה", אמר אחד הנוכחים.
הגעתי הערב לחוג בית בפרדס חנה, יחד עם רבים שבאו לשמוע ולשוחח איתי. כנופיות ימין קיצוני הגיעו למקום וניסו לפוצץ את האירוע באלימות שלא נראתה כאן המון זמן.
— איימן עודה أيمن عودة Ayman Odeh (@AyOdeh) November 11, 2025
אבל מול הפשיסטים לא נכנעים, את הפשיסטים מכריעים.
והדרך היחידה לעשות זאת היא בשותפות יהודית-ערבית אמיצה, שתנצח את הפשיזם ואת… pic.twitter.com/YVJNZa7nFJ
תושבת פרדס חנה שהגיעה למפגש סיפרה לוואלה: "אנחנו דמוקרטים, אבל באנו לשמוע מה שיש לו לומר. עכשיו, כשאני רואה את האנשים האלה בחוץ, אני עוד יותר שמחה שהגענו". משתתפת אחרת אמרה: "אני לא מזהה את העם שלי".
"הימין נמצא במשבר אידאולוגי", הכריז עודה בנאומו. "ממשלת ימין על מלא, האירוע המכונן של 7 באוקטובר, עם המלחמה הארוכה והאינטנסיבית ביותר בתולדות העולם ועם פשעי מלחמה, עם טראמפ - יצאו עם גינויים בכל העולם ולא הצליחו לנצח את הסוגיה הפלסטינית". הוא זכה למחיאות כפיים כשאמר: "אני רוצה להיות ראש ממשלה, לא רק שר".
ברקע, מבחוץ, נשמעו קריאות: "מוות לערבים", "מוות למחבלים", "תמות, יא תומך טרור", "לך הביתה, אתה לא רצוי פה" ועוד. עודה הגיב למתרחש בהערת אגב: "אני דווקא מרגיש מאוד רצוי פה". במהלך האירוע עיכבה המשטרה לחקירה ארבעה מפגיני ימין.
עם תמונה של הרב כהנא ובקריאות "כלב": ההפגנה האלימה נגד ח"כ עודה
מטעמו של איימן עודה נמסר: "אנחנו נמשיך לעמוד איתנים, יהודים וערבים יחד, מול הפשיזם המשתולל במדינה בחסות הממשלה. גם אם ינסו לדכא אותנו, להשתיק אותנו ולתקוף אותנו - כן נרבה, כן נתחזק, וכן נפרוץ. מול הפשיסטים לא נכנעים, את הפשיסטים מכריעים. והדרך היחידה לעשות זאת היא בשותפות יהודית-ערבית אמיצה, כדי לנצח את הפשיסטים ואת אלו שמזינים אותו. תודה לכל האנשים האמיצים שהגיעו לשמוע אותי", מסר.
